Hem NyheterNyhet WB Singleton 18 YO är nu tillgänglig på Systembolagets hyllor

Singleton 18 YO är nu tillgänglig på Systembolagets hyllor

av Livets Goda

Som ett tillägg till deras hyllade Tailfire och Singleton 12 tar den nya maltwhiskyn plats i Systembolagets ordinarie sortiment. I minst 18 år har den nya skotska maltwhiskyn lagrats på ekfat. 

Nu kan man hitta den nya gyllengula whiskyn på Systembolagets hyllor, men inte som man tidigare känt Singleton. Det är nämligen en lite mer djärv och distinkt förpackningsdesign som pryder hela deras populära sortiment. Tillsammans med den prisvinnande designbyrån DesignBridge har de formgivit en lyxig design med koppardetaljer. Däremot finner man fortfarande deras klassiska laxmärke som ett slags kvalitetsmärke på alla deras flaskor.

Singleton, som är ett av världens bästsäljande maltwhiskymärken, tar en ny riktning med Singleton 18, samt deras nya visuella identitet.

”Som ett varumärke tar vi de första stegen mot att omdefiniera single malt. Vi vill skaka av oss bilden av en ”gammal värld” och istället öppna upp dörrarna för en ny generation av whiskysmakare. Den nya designen signalerar ett första steg i en väldigt spännande ny riktning och denna nya nutida visuella identiteten reflekterar mer rättvist vårt etos som är rakt-på-sak och karismatiskt”, säger Nimisha Pruthi, Global Head of Marketing.

Singleton 18 finns nu tillgänglig på Systembolaget för 699 SEK.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING