Singleton & Tjogets nya matkoncept

Livets Goda 8 Nov, 2018
Mat och Restaurang Negativa smakupplevelser från barndomen kan följa med oss långt in i vårt vuxna liv. Men så behöver det inte vara. Som med så mycket annat handlar det om hur olika råvaror och smaker presenteras för våra sinnen, därför lanserar Singleton och Tjoget matkonceptet ”ANTIANTI by Singleton”. Här är målet att tillaga råvaror och smaker som de flesta av oss har haft svårt för i barndomen men på ett nytt och mer lättillgängligt sätt. Rätterna är komponerad av matprofilen Petter Bäcklund och de ackompanjeras av cocktails framtagna av Tjogets prisbelönta bartenders.



De flesta har starka smakminnen från sin barndom. Allt från att en grön oliv som fick munnen att snöra ihop sig, till att man kämpade med den sista broccolin på tallriken. Några smaker tar vi med oss från barndomen och förblir favoriter resten av livet. Och så finns det smaker som vi aldrig lär oss tycka om – även i vuxen ålder. Nu tar det skotska whiskymärket Singleton upp kampen mot dåliga smakminnen. Liksom gröna oliver är även whisky något som kräver lite mognare smaklökar. Därför lanserar Singleton och Tjoget matkonceptet ”ANTIANTI by Singleton”, där målet är att tillaga råvaror och smaker, som de flesta av oss har haft svårt för barndomen. Den här gången serveras de i ett nytt sammanhang, komponerat av kocken och matfotografen, Petter Bäcklund, som ska göra att gästerna upplever dem i ett nytt och bättre ljus.

ANTIANTI är en ordlek som anspelar på att omvärdera något som man tidigare inte tyckt om. På ”ANTIANTI by Singleton” kommer besökarnas smaklökar att utmanas genom att ge dem en upplevelse uppbyggt kring de smaker och råvaror som människor vanligtvis inte gillar som barn. En undersökning genomförd av Kantar Sifo visar att de vanligaste smakerna att inte tycka om som barn är mögelost, sill, sardeller, ostron och oliver.
Samtidigt svarar 55% att det som krävs för att lära sig tycka om en smak är att uppleva den i en god tillagning.

Petter Bäcklund kommer att ta fram tre små rätter, baserat på de smaker som upplevs svåra att tycka om. Tillsammans med smårätterna kommer det att serveras två välkomponerade Singleton-cocktails framtagna av Tjogets bartenders, som blivit utsedda till bland de bästa i världen. Drinkarna är framtagna för att komplettera rätterna.

”Bortser man från musik, är det få saker som kan framkalla minnen som smaker och dofter. Och jag tror att alla någon gång upplevt hur dåliga minnen kan framkallas när man känner smaken av en viss råvara. Det kommer bli en spännande utmaning att försöka förändra människors uppfattning om olika råvaror genom en ny och annorlunda presentation, “säger Petter Bäcklund.

Whisky för noviser
På samma sätt som vissa råvaror kräver en mogen och välutvecklad smak visar Kantar Sifos undersökning också att 6 av 10 i åldrarna 18-22 associerar whisky med "vuxen" och att de inte uppskattade smaken första gången de provade den.

”Det är intressant att minnen från vår barndom ofta präglar även smakpreferenserna som vuxen. Ofta har man en vag idé om att det är något man inte tycker om. Kanske drack ens morfar en rökig whisky vars doft man inte uppskattade. Whisky är faktiskt för alla, om den introduceras på rätt sätt. Speciellt en whisky som Singleton, som är mjuk, rund och lite söt. Det är en utmärkt whisky för att introduceras till whiskyvärlden,” säger Maria Vegeberg Gram, Senior Luxury & Scotchs C & E Manager hos Diageo Reserve.

”ANTIANTI by Singleton” kommer till Tjoget i Stockholm den 21/11 och till Lidkoeb i Köpenhamn den 28/11.

Man kan boka biljett till ”ANTIANTI by Singleton” i Stockholm på länken;
https://billetto.se/sv/e/antianti-by-singleton-biljetter-316912

Och i Köpenhamn på länken;
https://billetto.dk/da/e/antianti-by-singleton-billetter-317370/.

Pop-up-restaurangen är öppen kl. 17.30-19.00 och menyn kostar 250 kronor. I priset ingår tre mindre rätter och två
cocktails.


Arlandas bästa caféer

Övrigt Varje år konsumeras cirka 500 miljarder koppar kaffe världen över…
21 Nov, 2018

Den 1 december lanseras La Farra Prosecco Superiore Rive di Solago

Vin Vinet är producerat endast av druvor från ”Rive dei Nardi”…
21 Nov, 2018

Baileys och Chokladfabriken tolkar den klassiska pralinasken till jul

Övrigt Enda sedan 1940-talet är den klassiska pralinasken en viktig jultradition…
21 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Lansering av Roodeberg Grythyttan Edition

Vin I maj tävlade 33 sommelierstudenter på Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan…
21 Nov, 2018

Italiens mest ansedda utmärkelse till Speri Amarone

Vin Speri Amarone Della Valpolicella Classico 2013 har fått 94 poäng,…
21 Nov, 2018

En trio exklusiva viner från Domaine Marquis d´Angerville

Vin Domaine Marquis de Angerville anses vara en av de främre…
21 Nov, 2018

Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018
Artikelarkivet