Hem NyheterNyhet WB Sippa på en Margarita under Cinco de Mayo

Sippa på en Margarita under Cinco de Mayo

av Livets Goda

Den mexikanska högtiden Cinco de Mayo närmar sig och äntligen kan vi sippa på Margaritas en torsdag. I samband med högtiden delar Cointreau med sig av de bästa recepten på en klassisk- och en Spicy Margarita.

Spicy Margarita

Den 5 maj firas Cinco de Mayo, en årlig mexikansk högtid som hyllar de mexikanska truppernas under slaget om Puebla  1862. Uppmärksammandet skiljer sig mycket från var i världen du befinner sig, men oavsett geografisk plats bör dagen traditionellt sett innefatta mole poblano (en mexikansk sås), dans och Margaritas. I Sverige innebär Cinco de Mayo främst av att sippa på sin favorit-Margarita, på restaurang eller i hemmet.

En av huvudingredienserna i en Margaita är Cointreau, en apelsinlikör som många redan har hemma i barskåpet. Här nedan kan du ta del av hur du blandar din Margarita på två sätt. Väljer du en klassisk eller en Spicy?

Klassisk Margarita


Du behöver:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
Salt

Så här gör du:
1. Mät upp ingredienserna i en shaker och tillsätt is. Skaka drinken kall.
2. Saltkanta ett cocktailglas eller rocksglas.
3. Sila upp, servera och njut!

 

Spicy Margarita
Du behöver:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
2 cm röd chili
Chilisalt

Så här gör du:
1. Skaka tequila, Cointreau, limejuice och mindre bitar av den röda chilin i en shaker tillsammans med is.
2. Fukta kanterna på det önskade glaset med limejuice och kanta med chilisalt.
3. Sila upp drinken i glaset och servera med en limeklyfta eller ett torkat limehjul.

RELATERAD LÄSNING