Den mexikanska högtiden Cinco de Mayo närmar sig och äntligen kan vi sippa på Margaritas en torsdag. I samband med högtiden delar Cointreau med sig av de bästa recepten på en klassisk- och en Spicy Margarita.
Den 5 maj firas Cinco de Mayo, en årlig mexikansk högtid som hyllar de mexikanska truppernas under slaget om Puebla 1862. Uppmärksammandet skiljer sig mycket från var i världen du befinner sig, men oavsett geografisk plats bör dagen traditionellt sett innefatta mole poblano (en mexikansk sås), dans och Margaritas. I Sverige innebär Cinco de Mayo främst av att sippa på sin favorit-Margarita, på restaurang eller i hemmet.
En av huvudingredienserna i en Margaita är Cointreau, en apelsinlikör som många redan har hemma i barskåpet. Här nedan kan du ta del av hur du blandar din Margarita på två sätt. Väljer du en klassisk eller en Spicy?
Klassisk Margarita
Du behöver:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
Salt
Så här gör du:
1. Mät upp ingredienserna i en shaker och tillsätt is. Skaka drinken kall.
2. Saltkanta ett cocktailglas eller rocksglas.
3. Sila upp, servera och njut!
Spicy Margarita
Du behöver:
4 cl tequila
2,5 cl Cointreau
2 cl limejuice
2 cm röd chili
Chilisalt
Så här gör du:
1. Skaka tequila, Cointreau, limejuice och mindre bitar av den röda chilin i en shaker tillsammans med is.
2. Fukta kanterna på det önskade glaset med limejuice och kanta med chilisalt.
3. Sila upp drinken i glaset och servera med en limeklyfta eller ett torkat limehjul.