Hem Whisky & Bourbon Sir Edward´s Smoky – En Sverigepremiär för många gommar

Sir Edward´s Smoky – En Sverigepremiär för många gommar

av Livets Goda

”…gott, trivsamt och ett sjyst whiskysällskap”

 

Whisky & Bourbon om Sir Edward´s Smoky
Okej, då kliver vi in i budgetvarianten beträffande prisläge och whisky, eller kanske vi ska kalla det den folkliga kategorin. Men även i dessa kategorier, vad ni nu än vill kalla det, så finns det små korn som är värda att ”vattna”. Som Sir Edward´s Smoky till exempel.

Vi slår först fast att det här är en whisky som inte försöker vara någonting annat än vad den är, vilket är en underhållande whisky för de stunder när du vill ha något gott och trivsamt utan att behöva tulla på dyrgripar du nu än må ligga på. Det är nämligen inte så svårt att trivas tillsammans med Sir Edward´s Smoky. Det är bara att ”doftporra” lite på den maltiga sötman som snyggt färgats med smekande toner av honung, päron, persika och en återhållsam peatyness (bra balans här), så bekräftar detta trivselfaktorn som väntar i paletten.

Där uppträder Sir Edward´s lent, runt, mjukt, harmoniskt och snällt men blir för det ingen lipsill till whisky. De ljusa faten ger en krydda med slipad skärpa och inslagen av körsbär, tjära och lakritspastiller som smyger ihop med doftinslagen är fina. Den lätt örthintade blommigheten som växer fram i avslutet ger också denna whisky sin personlighet.

Så, budgetpris javisst, men samtidigt välsvarvat i strukturen och kvalitativt i grundmuren. Sist men inte minst repeterar vi det där viktiga: gott och trivsamt och ett sjyst whiskysällskap!

86 poäng / Whisky & Bourbon

Sir Edward´s Smoky
Nr 76558-01 (700 ml)
40% 239 kr
Skottland

Whiskyn kan ni beställa HÄR

Sir Edward´s Smoky på Stockholm Beer & Whisky Festival
Skulle man vilja prova whiskyn så finns även möjligheten att besök importören Moestue Grape Selections och systerbolaget Cask Sweden på Stockholm Beer & Whisky Festival i Nacka där de ställer ut i hall 2.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING