Hem Vinvärlden Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012 på magnum – 24 buteljer kvar

Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012 på magnum – 24 buteljer kvar

av Livets Goda

Såhär tyckte vi om Clarendelle Rouge 2012 (art.nr 3147, 379 kr), 91 poäng
”Det är vår skyldighet som vinmagasin att rekommendera detta vin”

I denna årgång minskade man andelen merlot till fördel för cabernet sauvignon och cabernet franc och det har gett vinet en framtoning med mer animaliska nyanser i vindarna av tobak, vegetal kryddighet, ceder, toner av kaffe, vällustig småmörk vinbärsfrukt och tydliga toner av cassis i en snyggt bäddad mineralisk säng.

Med dekantering öppnar vinet upp sig och den stora skillnaden efter detta är att just cassis-frukten dominerar mer, på ett snyggt och elegant vis. Sötman i frukten har också fått en ny, bra och balanserat bredare dimension. Stringensen finns där och den silkigt strama tanninstrukturen sitter där den ska.

Det är ett långlivat vin också kan vi nu med bestämdhet konstatera. 10 år till i källaren utan problem. Det är klassiskt, det är Bordeaux ut i fingertopparna och det är bra!

Clarendelle Rouge 2012 (magnum) finner ni på länken här >>

OBS: Det finns i skrivande stund endast 24 buteljer kvar innan årgången kommer att bytas, först till kvarn. Det står att det är årgång 2015 på Systembolaget, men det är alltså ett skrivfel på Systembolagets hemsida när det gäller magnumflaskan. 2015 är den aktuella årgången för 750 ml, men alltså ej för magnum (1500 ml)

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING