Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012, samt 2011 på magnum

Livets Goda 17 May, 2018
Vin Clarendelle Rouge är Bordeauxvinet som blivit en av Livets Godas redaktionesfavoriter, och som årgång efter årgång imponerar stort på oss. Glädjande nog för svenska vinfolket så är även priset otroligt humant. Nyligen lanserades årgången 2014 i Sverige, men det finns fortfarande en chans att lägga vantarna på den imponerande årgången 2012 samt 2011 (magnum) innan de helt är slut. Totalt finns det ca 200 flaskor Clarendelle Rouge 2012 i cirkulation ute på Systembolagen och på beställningssortimentet finns det nästan 100 magnumbuteljer kvar av årgång 2011, innan de också är helt slut.

Livets Goda om Clarendelle Rouge 2012 (art.nr 3147, 159 kr), 91 poäng
"Det är vår skyldighet som vinmagasin att rekomendera detta vin"

I denna årgång minskade man andelen merlot till fördel för cabernet sauvignon och cabernet franc och det har gett vinet en framtoning med mer animaliska nyanser i vindarna av tobak, vegetal kryddighet, ceder, toner av kaffe, vällustig småmörk vinbärsfrukt och tydliga toner av cassis i en snyggt bäddad mineralisk säng.

I jämförelse för ca 6 månader sedan har vinet knutit sig mer, men ingen fara, med dekantering öppnar det upp sig och den stora skillnaden efter detta är att just cassis-frukten dominerar mer, på ett snyggt och elegant vis. Sötman i frukten har också fått en ny, bra och balanserat bredare dimension. Stringensen finns där och den silkigt strama tanninstrukturen sitter där den ska.

Det är ett långlivat vin också kan vi nu med bestämdhet konstatera. 10 år till i källaren utan problem, men, och vi skriver men, den fräschör som frukten besitter idag i sitt unga tillstånd är synd att missa. Ja, det är synd om ni missar detta vin överhuvudtaget. Det är klassiskt, det är Bordeaux ut i fingertopparna och det är bra!

Clarendelle Rouge 2012 får våra innersta rekommendationer. Skrev vi att det kostar gratis?

Dekantera 1 timma och servera svalt

Hitta Clarendelle Rouge 2012 i din butik här >>

Livets Goda om Clarendelle Rouge 2011 (magnum) (art.nr 3147, 349 kr), 92 poäng"Storartad årgång"
Våren detta år var den torraste sedan 1949 och det torra och varma vädret sparkade igång blomningen extremt tidigt, 3 veckor tidigare än normalt för att vara exakt. Men på grund av lite småregn här och var bibehölls balansen i fruktens tillväxt och mognad. September var överlag solig och torr och vid skörd var druvorna i högform. Storartad årgång av vinet. Bra balans mellan alla aspekter. Känns homogent och komplett. Drickvänligt idag men stor lagringspotential. 
Druvblend: 78% merlot, 17% cabernet sauvignon, 5% cabernet franc.

Clarandelle Rouge 2011 på magnum kan ni beställa här >>

Nyfiken på att läsa mer om Clarendelle;
Ur arkivet: 10 årgångar Clarendelle Rouge, 2005 - 2014 >>


Exklusiv lansering av Westhofener Riesling den 1:a februari

Vin Den 1:a februari lanserar Moestue Grape Selections återigen Westhofener Riesling…
21 Jan, 2019

The Wine & Spirits Collective förvärvar ChampagneHuset

Vin The Wine & Spirits Collective, förvärvar ChampagneHuset, och stärker härmed…
21 Jan, 2019

Ny Single Malt från Aberlour lanseras i Sverige

Whisky och Bourbon En spännande nyhet från Aberlour landar i mars i Sverige…
17 Jan, 2019
Artikelarkivet