Hem NyheterVinnyhet Sito Moresco 2018 – 93 LGP

Sito Moresco 2018 – 93 LGP

av Livets Goda

Sito Moresco är ett av Gaja´s så kallade instegsviner. Däremot så är detta instegsvin långt ifrån enkelt som man annars brukar förknippa sådana med. Druvorna till detta Langhe DOP vin kommer från byarna Barbaresco, Treiso (Barbaresco) och Serralunga d’Alba (Barolo) fördelat på 35% Nebbiolo, 35% Merlot och 30% Cabernet Sauvignon. Druvorna jäser separat och blandas innan de får ligga på ekfat i 12 månader.

93 LGP – Livets Goda
”Behöver lite tid i glaset för att lossna, men när det så gör sitter allt där det ska. En viss fuktigare tobakston kan skönjas i den mörkt mogna körsbärs- och cassis frukten i denna årgång vilket servar vinet väl och ger ett djupare avtryck i ursprunget. Blommiga örtvindar med viol och lakrits i seglen, tanninerna är eleganta i motståndet och frukten suger sig fast ypperligt i gom i tredje inseglet. Stark och rik årgång med fast inbjudande handslag och en lagringsårgång såväl som intag i dag.”

Gaja Sito Moresco 2018 lanseras i Systembolagets tillfälliga sortiment den 8.e december.

3000 flaskor, 399kr, nr 92645

Angelo Gaja, husets nuvarande och fjärde generationens ägare är tveklöst en av världen mest kända vinprofiler. Angelo Gaja är ansvarig för en stor del av utvecklingen så som att lagra vinerna på franska barriquer, plantera Cabernet Sauvignon, Chardonnay och Sauvignon Blanc i familjens vingårdar. Något som har lett flera av världens högst ansedda vinskribenter att ge Gaja toppbetyg och lovord. Wine Spectator – “perhaps the finest Italian wines ever made”.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING