Hem Nyheter Sjöö Sandström lanserar nya Landsort 459m

Sjöö Sandström lanserar nya Landsort 459m

av Livets Goda

Svenska klocktillverkaren Sjöö Sandström etablerades 1986 och lanserade den första svenska dykarklockan ”Landsort” 2011. Sjöö Sandström lanserar nu en ny version av den unika klockan i tre olika utföranden samt en limited edition- modell.

I nära samarbete med dykare från den svenska flottan designades och konstruerades Landsort för att klara tryck på 459 meter – samma tryck som i den djupaste ravinen i Östersjön med samma namn. Dykarklockan var en stor succé och blev genast en naturlig del av företagets DNA. Under många år arbetade Sjöö Sandström med att designa och tillverka en uppföljare – och nu är tiden kommen.

– Som en svensk klocktillverkare värnar vi extra mycket om naturen, våra omgivningar och vårt skandinaviska arv, och Landsort förkroppsligar alla dessa tre. De nya modellerna uppfyller alla löften som dess föregångare gav: att möta svenska dykarförbundets krav och samtidigt leverera utsökt och unik design, säger Kristofer Johansson, Partner på Sjöö Sandström.

Den nya Landsort 459m kommer i tre olika utföranden i stål och urtavlor i svart, blått eller grönt.

Den nya, uppdaterade safirglasbezeln har ett effektivt skydd mot repor och märken, och hela timvisaren är nu fylld med superluminova – så att ingen behöver undra över vad klockan är djupt under vattenytan, eller under nattens timmar. Dykarhjälmen på bakboetten är vårt sätt att hylla alla de före oss som tänjde på gränserna för vad som är möjligt. Gummibandet samt spännet har fått ny, uppdaterad design. Klockan har en gångreserv på 50 h och med dess 42,5 mm är designupplevelsen mer slimmad och elegant jämfört med dess föregångare på 44,2 mm. Därtill är också det nya kronskyddet med mindre dimensioner på plats, vilket tillför ytterligare elegans och komfort.

Landsorts arv och framgångar firas också med en lansering av en limited edition där brons utgör det valda materialet. Brons tillfredsställer inte bara ögat ur ett estetiskt perspektiv, utan är också ett funktionsdrivet val: det är ett av de äldsta materialen i människans historia med kvaliteter såsom hållbarhet och flexibilitet. Materialet har också starka associationer till havet med dess naturliga motståndskraft mot korrosion. Bronsets ton och beläggning förändras över tid där en brun, röd eller blå-grön beläggning är ett tecken på naturlig korrosion, vilket gör var och en av klockorna helt unik.

– Designen är helt unik och kan inte återfinnas någon annanstans, samtidigt som den fortfarande är sann mot alla element hos dess föregångare, säger Felix Formark, Vd på Sjöö Sandström.

Den limiterade versionen av Landsort 459m kommer i en specialdesignad box som också innehåller ett extra gummiband, skruvmejsel och en utbytbar safirglasbezel. Endast 100 klockor tillverkas i Landsort Limited Edition 2022.

Sjöö Sandström Landsort 459m

Sjöö Sandström Landsort 459m Limited Edition

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING