Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Skakade salladsnyheter från MAX

Skakade salladsnyheter från MAX

av Livets Goda

Idag lanseras två nya sallader på MAX; en modern Caesarsallad och en med inspiration från Asien. Båda salladerna har en bas av kålmix med grönkål, röd spetskål och vitkål, linssallad, sojabönor samt krispig isbergssallad där gästen väljer mellan Crispy Chicken och Grilled Chicken. Salladerna görs direkt vid beställning och skakas avslutningsvis för att den första tuggan ska bli lika god som den sista.

Salladerna har tagits fram av MAX kock och produktutvecklare Jussi Merimaa och är vårens stora nyheter på MAX meny.

– Vi är mycket glada över att lansera två nya sallader som inte bara är väldigt goda, utan också hälsosamma alternativ för våra gäster. Vi gör salladerna med nya ingredienser och på ett nytt sätt. Genom att skaka salladen blir blandningen perfekt och man får alla smaker i munnen samtidigt, säger Jussi Merimaa, produktutvecklare och kock på MAX Burgers.

De två salladerna består av en matig salladsbas där gästen väljer mellan Crispy Chicken och Grilled Chicken. Salladerna går även att få vegetariska med Grilloumi®, Real Green eller Crispy Supreme. Sesame & Ginger Salad har tagit inspiration från Asien med inslag av soja, sesamolja, ingefära och chili. Green Kale Caesar Salad är en modern och uppdaterad version av den klassiska Caesarsalladen.

– Målet var att skapa en ny smakupplevelse, att göra riktigt bra och mättande sallader och ta de till nästa nivå. Den varma kycklingen ihop med salladens olika texturer skapar en fin balans och kontrast. Första tuggan ska vara samma angenäma upplevelse som den sista och vi har arbetat hårt med att utveckla salladerna för att säkerställa att de uppfyller våra höga krav på kvalitet och smak, säger Jussi Merimaa.
Fakta om de nya salladerna
Green Kale Caesar Salad
Bas: Krispig isbergssallad, kålmix med grönkål, röd spetskål och vitkål, sojabönor och linssallad med korallinser, röda linser samt vit och röd quinoa.
Topping: Picklad rödlök och parmesanflingor.
Protein: Crispy Chicken, Grilled Chicken, Grilloumi®, Real Green, Crispy Supreme eller Grand Chicken.
Dressing: Caesardressing.

Sesame & Ginger Salad
Bas: Krispig isbergssallad, kålmix med grönkål, röd spetskål och vitkål, sojabönor och linssallad med korallinser, röda linser samt vit och röd quinoa.
Topping: Picklad rödlök och chilirostade sesamfrön.
Protein: Crispy Chicken, Grilled Chicken, Grilloumi®, Real Green, Crispy Supreme eller Grand Chicken.
Dressing: Ginger Sesame-dressing.

Från-pris: 95 kronor

Den nya salladslinjen ersätter de tidigare salladerna och börjar serveras från och med den 25 april på samtliga MAX-restauranger.

RELATERAD LÄSNING