Skaldjursfrossa: Stockholm Fisk är en av Stockholms få renodlade fisk- och skaldjursrestauranger. Årligen serveras ett stort skaldjursjulbord i november och december. Nu introducerar restaurangen även en buffé i september när skaldjuren är som allra bäst.

Skaldjursfrossa
– Hösten och vintern innebär kallare hav vilket ger ett renare vatten. Skaldjuren äter även upp sig under sommaren vilket gör dem fylligare nu i både smaken och texturen, säger Nikolas Atanasof som är restaurangchef på Stockholm Fisk. Därför vill vi nu fira in skaldjurssäsongen med en riktig fest.
Skaldjursfrossan som sker i fyra serveringar inklusive buffén börjar först med ett glas mousserande vin samt en amuse-bouche med skaldjursröra och forellrom. Därefter serveras en mustig och höstlig skaldjurssoppa till förrätt. Sedan väntar skaldjursbuffén med ostron, hummer, havskräftor, signalkräftor, färska- och rökta räkor samt moules frites, röror och toast. Som avslutning serveras en citrontarte med vispad créme fraiche och hallon.
Stockholm Fisk ligger på Vasagatan 1 och har öppet varje dag året om. Skaldjursfrossan serveras under hela september från onsdag till lördag. Den kostar 1395 kronor per person onsdagar och torsdagar samt 1595 kronor fredag till lördag.