Hem NyheterNyhet WB Skånska Spritfabriken vill bli flera

Skånska Spritfabriken vill bli flera

av Christoffer Enquist

Skånska Spritfabriken vill bli flera och erbjuder nu möjlighet att bli del av en växande svensk producent av premiumdrycker! Trots tider av osäkerhet och på sina håll kaos har Skånska Spritfabriken beslutat sig för att satsa och framförallt bestämt sig för att de vill ha fler delägare.

Just därför, i svåra tider behöver vi varandra, även om vi inte kan vara i samma rum. Som stöd, ambassadörer och allmänna kontakter. Någon att bjuda in när tiderna förändras. Och kapital. Det kommer en tid efter Coronaviruset och då vill vi vara beredda. Det här är en mycket spännande tid för oss. En tid vi vill ta vara på. Vi har fått in fyra giner på det fasta sortimentet i sju av systembolagets butiker och i juni kommer vår alkoholfria gin & tonic rosé att säljas i 225 av systembolagets butiker. Vi har vår tonic ute i butiker över hela Sverige. Vi har fått en stor beställning på gin från Ryssland. Vi har en stark styrelse och är tillräckligt små för att vara anpassningsbara och flexibla.”, påtalar företagets Vd, Kim Paulin.

Skånska Spritfabriken startades ute på en gård i Södra Sandby av två entreprenörer, Kim Paulin och Jan Rothman. Idag ägs företaget av 48 delägare.

Brinner du också för mat och dryck?
– Vi vill bli flera och ta nästa steg för att bygga ut vår produktionsanläggning. Med den vill vi skapa en destination i Skåne och flytta hem den handgjorda pot still vi äger sedan 2016 i Frankrike. Med den i Skåne kan vi producera ca 3000 liter om dagen. Det innebär i praktiken att vi kan öka vår produktion, vår möjlighet att legoproducera och exportera mera. Det minskar våra rese- och produktionskostnader och gör oss till en helt lokal producent, berättar Kim och fortsätter.

– Vi producerar alkoholfria och alkoholhaltiga drycker med lokala råvaror i Skåne. I vårt sortiment hittar du gin, whisky, äppeldestillat, glögg, alkoholfri g&t och tonic. Flera av våra drycker är internationellt prisbelönta. Med våra drycker vill vi skapa härliga möten mellan människor i olika konstellationer. Vår klassiska London Dry g-gin utsågs 2017 till världens bästa gin till gin&tonic vid IWSC Trophy.

2018 fick man det fina Skånska Gastronomipriset med motiveringen ”innovativ och smakfull tillverkning, för entreprenörskap och nytänkande som satt världsledande producenter på plats och som visat att skånsk sprit är mycket mer än Skåne

Från och med första juni finns en av Skånska Spritfabrikens alkoholfria produkter i 225 av systembolagets butiker. Deras spritsortiment finns nu på systembolagets fasta sortiment i sju butiker och deras produkter kan beställas över hela Sverige. Det alkoholfria sortimentet finns att köpa i ca 500 butiker över hela Sverige.

Måndagen den 30:e mars, kl. 09.00 öppnar crowden hos Fundedbyme. https://www.fundedbyme.com/skanskaspritfabriken

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING