Hem NyheterNyhet WB Skaparna av Världens Bästa Vodka lanserar nu Purity Gin

Skaparna av Världens Bästa Vodka lanserar nu Purity Gin

av Christoffer Enquist

Foto: Purity Distillery

Purity Distillery är det svenska destilleriet som under de senaste tio åren har framställt och producerat Purity Vodka – vinnare av över 229 internationella priser, bland annat för världens bästa ekologiska vodka och alkoholhaltiga dryckers mest prestigefyllda tävling International Wine & Spirits Competition. Hur går man då vidare?

Med denna succé i ryggen, kändes det naturligt för det skånska familjeföretaget att gå vidare till nästa steg. Baserade på Purity Vodka lanseras nu tre kvalitativa ginsorter. Samtliga ekologiska, noggrant genomarbetade och varsamt framställda för att erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga.

– Hemligheten med Purity Gins stora smakprofil är förutom att den är producerad på världens bästa sprit, kryddningen av bland annat enbär, basilika, timjan, blåbär och lingon, med målet att man ska kunna njuta av en Gin & Tonic i absolut världsklass, säger Mathias Tönnesson, Chief Spirit Officer, som lagt ned hela sin själ i framställningen av de dessa nya produkter.

– Smakutvecklingen har tagit oss lång tid, men eftersom vår ambitionsnivå är att skapa samma förutsättningar för våra gin som vår vodka – så är resultatet absolut värt resan. Med de bästa ekologiska råvarorna så får vi här möjligheten att erbjuda en ekologisk gin i absoluta världsklass avslutar. Mathias Tönnesson.

Den första lanseringen sker nu på måndag den 10 februari 2020 med Purity Nordic Dry Gin

– I vår Nordic Dry Gin hyllar vi enbäret, som är den dominerande smaken i denna alltid lika populära dryck. Tillsammans med timjan och basilika skapar det en förhöjd örtdoft och en torr, blommig sötma med en spännande twist.
Blanda med tonic, och din klassiska favorit kommer att bjuda på en helt ny smaksensation, kommenterar Mathias vidare.

Produktnamn Purity Nordic Dry Gin
Varunummer 80495
Volym 0,7 liter
Pris 329 kr
Lanseringsdatum 10 feb 2020
Alkoholhalt 43%
Ekologisk Ja

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING