Skördetid i Halland: två månaders matfest

Livets Goda 21 Aug, 2019
Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till landets längsta och mesta matfest: Skördetid i Halland. Under nästan två månader kan matälskare från hela landet förlänga semesterkänslan och njuta av regionens fantastiska matkultur. Skördetid i Halland erbjuder matmarknader, restaurangupplevelser, skördefester och mycket mer i härlig halländsk sensommarmiljö.

Redan förra året lanserades Skördetid i Halland – en satsning för att lyfta upp och bjuda in till den mängd av matrelaterade aktiviteter som sker från augusti till oktober i Halland. I år är utbudet större än någonsin och erbjuder ett smörgåsbord av härliga upplevelser för den matintresserade.

Något för alla smaker
Under den nästan två månader långa skördefesten visar Halland upp hela sitt register som matdestination. Oavsett om du är vinentusiast och vill gå på vinprovning på Ästad Vingård med mat i världsklass, eller hellre vill koppla av på en bohemisk matmarknad på Strömma Farmlodge med countrymusik och gör-det-självkänsla, finns det något för dig.

–I år kommer Halland verkligen bjuda upp till matfest i nästan två månader. Vi är superstolta över att så många fantastiska mathantverkare, kockar, bönder och entusiaster har engagerat sig i att visa vad Halland har att erbjuda, säger Mia Lachmann, projektledare för Skördetid i Halland.

Tre färgstarka profiler
Under Skördetid i Halland kommer tre personer sticka ut lite extra och verka som ambassadörer för festperioden. De tre är: Nashville-entusiasten och entreprenören Marina Evertsson på Strömma Farmlodge, matkreatören Lisa Lemke på Prostens Pizza och trädgårdsmästaren John Taylor på Tjolöholms slott. De är ansvariga för varsitt större event under perioden.

-Det bästa med Skördetid i Halland är att Halland har en sådan mångfald på en liten geografisk yta. Det gör det lätt att ta sig till alla de här fantastiska evenemangen och aktiviteterna, säger Lisa Lemke.

Förläng sommarkänslan med mini-svemester
Det är inte bara maten som lockar i Halland vid skördetider. Här varar sensommaren lite längre än i exempelvis Stockholm och Mälardalen och kombinationen av salta sensommardopp, surf, matfester och fantastiska råvaror kan bli en skön uppladdning inför hösten.

-Vi har en fantastisk säsong framför oss, kanske är det till och med den bästa för att uppleva den spännande maten och den sköna livsstilen i Halland. Två månader av sensommarfest – otroligt häftigt! fortsätter Marina Evertsson.


För mer information och tips på allt som sker under Skördetid i Halland 17/8 till 6/10, gå in på:
www.visithalland.com/skordetid-i-halland
eller Facebook:
www.facebook.com/SkordetidIHalland


Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet