Hem Whisky & Bourbon Skotsk whisky skandinavisk

Skotsk whisky skandinavisk

av Livets Goda

Det har helt enkelt regnat så mycket i Skottland att de inhemska åkrarna gett rekorddåliga kornskördar. Det gör att destillerierna måste köpa in utländskt korn att mälta. I juli regnade det dubbelt så mycket än vad som är normalt i Skottland dessutom var både maj och juni ovanligt blöta. Resultatet är att kornet drabbas av olika typer av svampangrepp och blir värdelöst för whiskyindustrin. Skottarna kan inte förvänta sig något stöd från England eller Wales som också står med ovanligt små skördar och behöver sitt till bland annat ölindustrin. I stället får vi skandinaver äran att exportera cirka 30.000 ton korn till den skotska whiskyindustrin i år. Det är dock inget som bekymrar skottarna som menar att när whiskyn väl mognat om cirka 12 år eller mer så kommer ingen att komma ihåg varifrån råvaran kom.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING