Hem NyheterNyhet WB Skrea Backe Destilleri introducerar nytt Skrea Backe Druvdestillat

Skrea Backe Destilleri introducerar nytt Skrea Backe Druvdestillat

av Livets Goda

Skrea Backe Destilleri är stolta att presentera det senaste tillskottet i deras produktlinje – Skrea Backe Druvdestillat. Denna produkt är tillverkad av druvor som man odlar utanför destilleriet. Rankorna planterades 2011 och 2020 tog de över vingården. 

Vinet vi gjorde blev inte så gott om vi ska va ärliga, så när vi drog igång destilleriet 2021 kändes det givet att göra sprit på det, säger Viktor Larsson, en av grundarna till destilleriet.

-Druvdestillatet tillverkas genom att vi skördar druvorna för hand, krossar de traditionellt genom fottrampning. Efter det jäser druvorna tillsammans med musten i två veckor i rumstemperatur innan vi destillerar det dubbla gånger genom vår handknackade kopparpanna. Sen får spriten vila på ståltank tillsammans med vatten ett par månader innan det är dags för buteljering, berättar Viktor vidare.

2023 lyckades man få ut det största skördeuttag från vingården någonsin, närmare 500L must blandat med druvor blev det. Av detta har de fått ut ungefär 200 flaskor Skrea Backe Druvdestillat som kommer finnas att köpa på Systembolaget från den 8 april kl 10.00.

Föregående år har all försäljning enbart gått till restauranger där druvdestillatet har varit väldigt uppskattat som en fruktigare variant av den Italienska grappan. Druvdestillatet kommer finnas på hyllan hos systembolagen i: Falkenberg, Halmstad, Varberg, Skene, Båstad, Hyltebruk och Ullared, kommer även gå att beställa till alla butiker i Sverige fraktfritt.

RELATERAD LÄSNING