Hem NyheterNyhet WB Skrea Backe Destilleri släpper årets upplaga av summer gin 2024

Skrea Backe Destilleri släpper årets upplaga av summer gin 2024

av Livets Goda

Skrea Backe Destilleri AB introducerar stolt sin senaste skapelse, Skrea Backe summer gin 2024. Detta är utgåva två i summer gin-serien som första året blev väldigt populär. Årets somriga smak inkluderar gurka från Warbergs Tomateria, citron, lime och en mängd färska örter såsom salvia, citrontimjan, oregano och lagerblad.

Tanken bakom summer gin serien är att kunna ta tillvara mer på det lokala, här går vi ifrån vår eko certifiering som vi har på våra standard produkter och jobbar mer med lokala producenter som oftast jobbar ekologiskt men kanske inte är certifierade med eko-stämpel. I år jobbar vi med Raimo och Bodil som driver Warbergs Tomateria strax norr om Varberg. Där har det odlats grönsaker sedan 70-talet, de jobbar med biologiska bekämpnings metoder på sina grönsaker och har under åren utvecklat sina odlingar för att jobba mer hållbart genom återanvändning av bevattningsvattnet, besprutar inte sina grönsaker och värmer upp sina växthus med pellets.

Skrea Backe summer gin 2024 är inspirerad av de varma sommardagarna, med örtträdgårdar, gurka direkt från plantan och salta vindar från havet.

2023 sålde ginen slut på mindre än två månader och det ska bli spännande och se hur årets smak tas emot säger Filip Karlsson, en av grundarna till destilleriet. 1/7 lanseras det 3000 flaskor på systembolaget, ginen kommer finnas tillgänglig på Hyllan på bolagen; Falkenberg, Halmstad, Varberg, Ullared, Skene, Hyltebruk och Båstad och även att beställa över hela landet via Systembolagets beställningssortiment.

RELATERAD LÄSNING