Hem Whisky & Bourbon Slamet Haryadi från Hong Kong vann Hernö Gin Cocktail Awards 2018

Slamet Haryadi från Hong Kong vann Hernö Gin Cocktail Awards 2018

av Livets Goda

Slamet Haryady från Hong Kong gick vinnande ur Skuleskogen och Hernö Gin Cocktail Awards.

– Slamet Haryadi har på ett föredömligt sätt utnyttjat det Skuleberget har att erbjuda, väckt intresse med sin presentation och jobbat smart med de medel han haft till förfogande. Framför allt har han imponerat genom att använda en teknik vi aldrig sett tidigare, motiverar juryn bestående av Caroline Childerlay, the Gin Queen från Australien, Michael Sperling, ginexpert från Danmark, samt Emil Åreng och Jon Hillgren från Hernö Gin.

Cocktailen ”Black Forest” skapade Slamet genom att förstärka de skogliga smaker som redan finns i Hernö High Coast Terroir Gin. Med detta och sötma från färska blåbär samt svärta från förkolnat trä gick han vinnande ur tävlingen.

Förkolnat trä som färgsättare
– Jag hittade ett nedfallet träd och tog en bit trä ur stammen, jag grävde djupt för att komma åt kärnan. Sedan lade jag träbiten på elden och lät den förkolna för att sedan använda kolet som färgämne i min cocktail, berättar Slamet.

Slamet tillägnar ”Black Forest” sin fru som älskar tårtan med samma namn och blåbär.

Internationell destination för ginupplevelser
Hernö Gin Cocktail Awards är tillsammans med lanseringen av Hernö High Coast Terroir Gin ett led i företagets långsiktiga mål att stärka Höga Kusten som en internationell destination för ginupplevelser och därmed attrahera besökare till regionen.

– Cocktailtävlingen växer i takt med vår export och vår ökade varumärkeskännedom i världen. I år har vi långväga gäster och tävlande från bland annat Australien, Hong Kong och Macau, berättar Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Unik naturupplevelse för deltagare och gäster
Den internationella finalen i Hernö Gin Cocktail Awards är ett friluftsevent från början till slut. Deltagande bartenders tillbringar hela dagen i Skuleskogen, får uppleva den unika naturen i världsarvet Höga Kusten och plockar själva ingredienserna till de cocktails de tävlar med. Gästerna i publiken äter middag utomhus, bevittnar tävlingen under bar himmel och minglar i utomhusbaren.

– Vi vill ge en unik naturupplevelse. Förra året hade vi deltagare från Hong Kong som aldrig varit i en skog tidigare och för oss som tar vår svenska natur och friluftslivet för givet var det helt magiskt att få vara med när de för första gången i livet såg hallon växa i det fria. Oförglömliga minnen, det är vad vi vill att våra gäster tar med sig hem, avslutar Jon.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING