Lagom till lunch öppnades dörrarna till Solnahallen där besökare mötte hembryggare från hela landet med egenkomponerade recept. Allt ifrån traditionell lager till klarblå sura godis-öl serverades; allt serverat på nyskapande sätt i fat med hembyggda tappar, träfat eller i slushie-maskiner. Årets besökarantal närmade sig 2000 med alla förköpsbiljetterna slutsålda ett par dagar i förväg, något som arrangörerna var väldigt nöjda med.
Guldmedaljerna i Folkets Val tilldelades Gustav Lindh i Klass 1 (lager och underjäst öl), Daniel Åkerblom i klass 2 (maltdominerad öl, med en öl på hela 17 %), Tobias Janius i klass 3 (humledominerad öl), Tobias, Staffan Odenstad, Peter Bergman, Peter Blomberg och Esko Airasi i klass 4 (jästdominerad öl).
Vidare vann Staffan och Andreas Högfeldt i klass 5 (syrligt och spontanjäst öl), Tove Scharin Beckman, Fredrik Diits Vikström och Aina Florin Persson i klass 6 (övrigt öl), David Svensson i klass 7 (cider/mjöd) samt Patrik Svensk, Carl Lundstedt, Marcus Löthman och Pontus Lakso i klass 8 (folköl).
I etikett-tävlingen vann en pastisch på en populär barndomsdryck: Oh’no!, bryggd av Claes Eliasson och Tobias Janius.
Fullständiga resultat på SHBF:s hemsida, http://www.shbf.se
Svenska Hembryggareföreningen har ca. 2 600 medlemmar.
2019 arrangeras svenska mästerskapen i hembryggning för 31:e gången.