Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Livets Goda 20 Aug, 2019
Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra kristallglas som optimerar dryckens egenskaper. I det nya sortimentet hittar man även de vassaste knivarna som är ett resultat av traditionell japansk kunskap och hantverk.

Scanpans nya serie TechnIQ. med den nya patenterade beläggningen Stratanium+ som är en stentuff beläggning helt fri från giftiga och skadliga ämnen. Roastern från Scanpan kan exempelvis användas till gratänger, rostade rotfrukter eller laxsida. Roastern fungerar på både fungerar på spishäll och i ugn. Roster 28 x28 cm. Pris från 1 999 kr.

Tamahaganes nya knivserie heter Shokunin, vilket betyder hantverkare på japanska och knivarna är ett resultat av traditionell japansk kunskap och hantverk. Bladet består av högkvalitativt Molybdenum Vanadium Steel och handtaget är tillverkat i exklusiv svart Pakkawood. Serien innehåller 7 olika knivmodeller. Pris från 1 199 kr.

Globalkniven är rotad i japansk knivhistoria och testad av proffs i decennier. För att fira världens vassaste 35-åring lanseras nu en exklusiv jubileumskniv, en 13 cm santokukniv. Pris 999 kr. Kniven ingår även i ett jubileumset där den får sällskap av en olivslipad kockkniv 19 cm, samt en skalkniv 9 cm. Pris 3 199 kr. Det nya knivskyddet som gör det möjligt att säkert förflytta knivar, finns i tre storlekar och passar alla köksknivar upp till 13 cm, 20 cm och 26 cm. Pris 99 kr, 119 kr resp. 149 kr.

Friteringskorg från Scanpans serie TechnIQ, 29 cm. En friteringskorg, eller frityrkorg, kan du använda till att göra pommes frites såväl som till att fritera kött, grönsaker och fisk. Det går även utmärkt att koka pasta och grönsaker i korgen, så slipper du söla med ett durkslag. Pris från 1 499 kr.

Läs mer om dessa samt fler nyheter på Sundqvist >>


Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet