Småskalig hantverkschoklad från Göteborg

Livets Goda 21 Aug, 2018
Övrigt Standout Chocolate innehåller endast ekologiska kakaobönor och ekologiskt rörsocker - helt enkelt eftersom grundaren Fredrik tror på choklad som är så sann mot sitt ursprung som möjligt. Kakaon, dess odlingsförhållande och förädlingsprocess efter skörd spelar en viktig roll i utvecklingen av varje ursprungs unika smakprofil, vilket är precis vad Fredrik vill betona med sin choklad.

För att ytterligare framhäva de exklusiva smakprofilerna rostas bönorna varsamt på låg temperatur. En bra rostning utvecklar smakens komplexitet samtidigt som den balanseras, vilket ger en lång och smakrik eftersmak. Standout Chocolate samarbetar med odlare som delar passionen för kvalitetskakao och ger kakaobönderna 200% - 400% mer betalt än det gällande priset på råvarubörsen. Detta för att uppmuntra dem till att utveckla sina odlingsmetoder långsiktigt. Välbetalda odlare är stolta över sitt arbete, håller kvaliteten hög för framtida skördar och kan utveckla sitt lokalsamhälle för kommande generationer. Innerförpackningen är tillverkad av biologiskt nedbrytbar bioflm och ytterförpackningen är tillverkad av FSC-certiferad pappersmassa.

Just nu finner man tre sorters chokladkakor i sortimentet som innehåller 70 % kakaohalt, kakaoursprungen är Indien, Belize och Guatemala och varje chokladkaka har en sin egna smakprofil. En bean-to-bar-chokladkaka från Standout Chocolate väger 50 gram och kostar ca 69 kr. Man köper chokladen hos återförsäljare som erbjuder kvalitetschoklad.


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet