1

Smått briljant ”vintage” av Kilchoman Loch Gorm Single Malt

Då är det dags för release av Kilchoman senaste utgåva av Loch Gorm, och då handlar det om ”vintage” 2020. Denna single malt lanseras idag på Systembolaget och det är bara att återigen konstatera: detta destilleri går från klarhet till klarhet. 

Årets Loch Gorm är ett giftermål av 21 stycken oloroso sherryfat där det äldsta är 13 år och en av destilleriets äldsta; från 2007, 2008, 2009 och 2011. Totalt har man som tidigare buteljerat 15 000 flaskor varav Sverige denna gång får hela 849 buteljer.

Kilchoman Loch Gorm Edition 2020  46%

Nr 40105 / 829 kr / 95 LGP
Sensuell rökighet med smånötig sötma och lätta drag från faten ger ett vackert och inbjudande nosspel. I gom strukturellt elegant med ytterst balanserad riktning och komplexitet i inslagen av fudge, choklad, honung, citrus och russin. Det är kraft men med den rätta ”luftigheten” vilket ger denna whisky en transparent intensitet och bländande fokusering. I avslut hintar både maritim sälta, ceder, läder och tobak. Det är briljant.

OBS: Tillfälligt sortiment går inte att beställa (information från Systembolaget)
Vårt tillfälliga sortiment finns som vanligt i butiker med detta sortiment. Söker du upp en dryck på Systembolaget.se kan du se vilka butiker som har den. Samtliga Systembolaget-butiker har också möjlighet att ta hem drycker ur sortimentet om det finns en lokal efterfrågan. Det gör att drycker i Tillfälligt sortiment kan finnas i fler butiker än i vanliga fall. Däremot går det inte att beställa ur Tillfälligt sortiment via systembolaget.se eller beta.systembolaget.se sedan lördag 21 mars. Butikerna kan inte heller göra beställningar åt enskilda kunder.”

För att läsa mer aktuella riktlinjer gällande Systembolaget med anledning av Covid 19, se www.systembolaget.se