Hem Mat & Restaurang Smör- och sojastekt spetskål & solrosfrön, bacontärningar & bräserat kycklingbröst – Innis & Gunns The Original i glasen

Smör- och sojastekt spetskål & solrosfrön, bacontärningar & bräserat kycklingbröst – Innis & Gunns The Original i glasen

av Livets Goda

Klassikern The Original från skotska Innis & Gunn har ett oerhört brett användningsområde; inte minst gillar vi hur ölet lierar sig med nötiga smaker och sälta som i det här fallet där vi har smör- och sojastekt spetskål samt solrosfrön och toppat med bacontärningar och buljongbräserat kycklingbröst. Lite riven parmesan på toppen fulländar mötet.

Recept 4 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Innis & Gunn The Original

art.nr. 11447, 6,5%, 330 ml, 19,90 kr, 91p
Denna klassiker lagras i bourbonfat som skänkt alen en vaniljkryddig nyans med fudge, karamelliserat socker och smörnötiga toner. Julig känsla skulle man nästan kunna påstå om det nu inte vore för att den gör sig så förnämligt året runt. Smakprofilen visar upp en krämig gomkänsla med viss beska, en fyllig maltighet och stenfruktiga toner som tillsammans med det karamelliserade skänker en skön rondör. Kolsyran är nertonad vilket gör att smakerna kommer fram än mer och följer med i den för öl långa kryddiga eftersmaken.

Öl & Mat
Det här är verkligen en öl som hanterar det mesta så länge det finns en smakbrygga som knyter samman matchningen. I det här fallet har vi flera; sältan, nötigheten och det mustiga i spetskålen samt kycklingen gör det här till en härligt harmonisk kombination.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING