Fyra personer ½ surdegsbaguette 30 g smör flingsalt 200 g philadelphiaost 1 citron 3 msk rapsolja salt och peppar 1 dl handskalade räkor 1 liten fänkål 1 litet knippe dill Sätt ugnen på 200 grader. Skär baguetten i så tunna skivor som möjligt. Smält smöret och pensla brödskivorna på båda sidorna, strö flingsalt över och lägg upp dem på en bakplåtspappersklätt ugnsgaller. Rosta skivorna i ugnen till de är gyllenbruna. Mixa färskosten med saften från halva citronen, rapsoljan och salt och peppar. Strimla räkorna så fint du kan på längden. Putsa fänkålen, skär bort roten och ta bort det yttersta skiktet. Strimla den sedan så fint som möjligt. Skär dillen grovt. Blanda räkor, fänkål och dill med saften från andra halvan av citronen. Krydda med salt och peppar. Bred färskosten på ena halvan av crostiniskivorna och toppa med räkröran. Drycken till: St Laurentius Riesling Brut MOSEL / TYSKLAND / ST LAURENTIUS / NR 77374 / 164 KR Friskt mouserande med fin mousse och härlig brödighet som smickras av den smörrostade crostinin. Syra tar ut syra och lyfter vinets frukt. och harmoniskt.
Smörrostad crostini med räk- & fänkålstopping
524
Förra artikeln