Hem Vinvärlden Smygöppning av ny krog i Sjöstan&#39

Smygöppning av ny krog i Sjöstan&#39

av Livets Goda

Borrmaskinsurr och hammarslag dånar i bakgrunden när livetsgoda.se får tag i Hannes Seeman kvällen innan öppning. Det mesta av intredningen har krögarparet fixat själva för att få det precis som de vill. – Vi har en ganska liten matsal och desto större kök, berättar Hannes som fortfarande står med blåbyxorna på. Han lever starkt på hoppet att allt ska hinnas klart inför morgondagens smygöppning. Hannes och Andreas kompletterar varandra perfekt som krögare då den ene har matsalskunnande och den andre är ett ess i köket. Hannes är sommelier med erfarenhet från stjärnkrogar och Andreas har en lång meritlista bakom sig i kök på bättre restauranger. Han har också tävlat i matlagning med stor framgång. – Vi testade på att jobba ihop i somras. Då drev vi tillfälligt restaurang Pärlan på Möja ihop, säger Hannes men tillägger att de annars är rätt färska tillsammans efter bara ett års bekantskap. På restaurang Zee kommer det att serveras rustik finmat med råvaror av väldigt hög kvalitet. Andreas och Hannes har god kontakt med flera duktiga fågeluppfödare och kommer att lägga en hel del fokus på fågel på menyn. – På vår första meny kommer det att finnas fasan, anka och gräsand, säger Hannes (höger i bild) och säger att de hoppas få tag i både orre och ripa snart. – Sedan kommer vi att ha en hel del lagade skaldjursrätter och knyta an till vår geografiska kontakt med vattnet, fortsätter han. Dryckeslistan beskriver Hannes som tight och dynamisk. Vinerna ska snurra hela tiden och även om du är stammis så ska du hela tiden kunna hitta något nytt. – Vi hoppas få hit dem som har ett stort intresse för mat och dryck, fortsätter Hannes. Sedan har vi en fantastisk lounge, som ett vardagsrum med underbar utsikt över Stockholm. Hit är alla välkomna för en drink. Vi har också en matbar där du kan ta något litet att äta och ett gott glas vin om du bara vill slinka förbi. I sommar ser Andreas och Hannes fram emot att fylla hela piren utanför med sköna utemöbler och locka dit hungriga och solsugna gäster. – Där kommer vi har sol från den går upp till den går ner, avslutar en nöjd Hannes och hälsar alla varmt välkomna på morgondagens invigning.

RELATERAD LÄSNING