Hem Mat & Restaurang Snabbmat för de rika

Snabbmat för de rika

av Livets Goda

Dyraste frukosten Den förmodligen dyraste frukosten serveras i Moskva på Ritz Carlton (5 *). För drygt 10 000 kronor kan gästerna beställa ””Tsarens frukost”” med fin rysk vodka, gåslever och kaviar. Resenärer som går på GI-diet hittar förmodligen sin bästa – och dyraste – frukost i New York på Le Parker Meridien (5 *), där man får en ””Zillion Dollar Frittata”” på sex ägg, en hummer och 280 gram Sevrugakaviar för ungefär 6 750 kronor. Dyraste mellanmålet Efter en lång och utmattande shoppingrunda i modets huvudstad New York, kanske ett lämpligt mellanmål kan vara en tryffelbagel på hotell Westin (5 *). För 6 700 kronor får du en bagel med mjukost, vit tryffel, marmelad på Rieslingvin och toppad med guldfolie. Men tänk på att det måste vara tryffelsäsong om du vill ha detta mellanmål, annars finns det inte på menyn. Dyraste hamburgaren Tryffel, men den här gången de svarta, är också en ingrediens i kanske världens dyraste hamburgare, som kan beställas på femstjärniga hotell Mandalay Bay i Las Vegas. Köttfärsbiffen från japanska Kobe, den svarta tryffeln och gåslevern mellan två bröd kostar ungefär 33 400 kronor. … och så något att dricka till En av världens dyraste drinkar heter ””27.321″” och kan beställas på hotell Burj Al Arab i Dubai för drygt 48 500 kronor. Eller du kanske hellre sköljer ner din snabbmat med en Martini on the rocks för endast 67 000 kronor, på Algonquin Hotel i New York? Men då är iskuben inte gjord av is utan är en diamant. Så var försiktig när du sväljer!”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING