Hem NyheterNyhet WB Snälleröds Bränneri lanserar ekologisk Krögarsnaps tillsammans med fem av landets främsta krögare

Snälleröds Bränneri lanserar ekologisk Krögarsnaps tillsammans med fem av landets främsta krögare

av Christoffer Enquist

Lagom till påsk lanseras Snälleröds ekologiska Krögarsnaps – där fem av Sveriges främsta krögare tagit fram varsin unik ekologisk snaps baserad på personliga smakupplevelser och minnen. Snapsarna kommer att säljas i ett 10-pack á 5cl per flaska och passar bra till det klassiska svenska påskbordet, men även till modernare influenser, för att ta svensk snapstradition ut i världen och in i framtiden.

Snapsar

Det otvivelaktigt bästa sättet att avnjuta en god snaps är tillsammans med got mat. Därför har Snälleröds Bränneri utmanat fem av Sveriges skarpaste smaksinnen att ta fram varsin ekologisk snaps baserad på personliga smakupplevelser och minnen – vilket resulterat i 5 unika smaker under namnet Krögarsnaps.

Malin Söderström, Pontus Frithiof, Nils Molinder, Håkan Thörnström och Henrik Norström är krögarna, som med nyfikenhet och entusiasm komponerat tidlösa måltidsdrycker för såväl gamla som nya traditioner. En av Sveriges mest framstående kockar, Malin Söderström, som bl.a. driver restaurangen på Moderna Museet samt snabbmatskrogen The Fishery i Ringens foodcourt teatern, berättar om tanken och inspirationen bakom sin krögarsnaps med smak av vinbär, enbär och humle:

“Svartvinbär är för mig en bortglömd råvara som vi har gott om i Sverige, så varför åka långt bort för att smaksätta och hitta andra råvaror och kryddor när de redan finns så mycket här i närheten? Svartvinbär förtjänar en mer framträdande roll, min önskan är att lyfta in den i världen med snaps och samtidigt få in skogen”, säger Malin Söderström.

Vidare beskriver Malin sin snaps som hemma, Sverige och tradition:

”För mig påminner smaken om barndomens familjemiddagar. När hela släkten var samlad, alla generationer tillsammans, då var traditionen att farmor och farfar tog en svartvinbärssnaps lite då och då. Känslan är för mig mysig och familjär,” fortsätter krögaren Malin Söderström.

Snälleröds Bränneri Krögarsnaps finns att beställa från Systembolagets beställningssortiment fr.o.m 11 mars med beställningsnummer: 86603. Förpackningen innehåller 10 flaskor á 5cl och kostar 249 kr.

Två flaskor vardera av varje Krögarsnaps:

Malin Söderström
En lätt snaps som lämnar en mild och rund eftersmak. Vinbär, enbär och humle för tankarna till skogen.

Pontus Frithiof
Med grönt te och Sichuan-peppar får du en frisk och blommig snaps med inslag av citrus. Lämnar efter sig en fräsch och något kryddig eftersmak.

Nils Molinder
En kraftig snaps med inslag av citrus och kummin med en tydlig avslutning av ingefära.

Håkan Thörnström
Sötaktig smak och doft med tydliga inslag av äpple, lakrits och anis. Avslutningen är lång, rund och välbalanserad.

Henrik Norström
En fräsch snaps på pors, verbena-citrus och citronskal, med subtila inslag av örter. Den lämnar en torr och frisk känsla.

Snälleröds Krögarsnaps, Nr 86603, 249 kr – Ligger i Systembolaget beställningssortiment

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING