Hem NyheterNyhet WB Snälleröds destilleri firar 120 år med exklusiv snaps i numrerad upplaga

Snälleröds destilleri firar 120 år med exklusiv snaps i numrerad upplaga

av Livets Goda

Hantverksdestilleriet Snälleröds grundades i Skåne 1901 av lokala bönder. För att fira 120-årsjubileet har destilleriet nu skapat 120 numrerade flaskor av en alldeles speciell snaps. Basen är en akvavit som lagrats på fat och kryddats med rom.

Snälleröds destilleri grundades 1901 mitt i den skånska myllan av lokala bönder för att ge avkastning på potatis och spannmål. Under 120 år har brännerikonsten förädlats på Snälleröds utifrån hantverk, tradition och ekologi. För att fira sitt jubileum släpper Snälleröds 120 numrerade flaskor snaps från destilleriets främsta fat.

– Vår limiterade upplaga är en hyllning till historien genom sin bas på klassisk akvavit, säger Mattias Balkefors som är Master Distiller på Snälleröds. Samtidigt har vi gjort snapsen modern genom lagringen på flera olika fat samt inte minst genom tillsatsen av rom. Snälleröds 120 är därmed en tidlös, mjuk och inte minst komplex snaps som är skapad för njutning.

Snälleröds 120 består av klassisk akvavit med kummin och fänkål som lagrats på franska ekfat, sherryfat samt portvinsfat innan den rundats av med rom från Barbados. Fatlagringen bidrar med tydliga vaniljtoner samt smak av både sherry och portvin. I snapsen finns även en kryddighet och hetta från kumminen samt mjuka arrakstoner från rommen. Drycken avnjuts bäst i ett tulpanformat glas efter maten.

Snälleröds 120 tillverkas i en numrerad upplaga om enbart 120 flaskor och släpps på Systembolagets beställningssortiment 8 mars. Priset är 299 kr för en flaska med 50 cl och artikelnumret är 55162.

RELATERAD LÄSNING