Hem Whisky & Bourbon Snapsgott till påskbordet

Snapsgott till påskbordet

av Livets Goda

Akvavit, brännvin och snaps, Livets Goda har provat en del av det utbud som finns tillgängligt på Systembolaget och här presenterar vi några utmärkta varianter till det stundande påskbordet. Men det här är drycker som vi utan problem kan finna tid och plats för under hela året, och vi lever i bra tider då snapsarna har utvecklats till rena konnässörsspriten,  så, here we go again…

Aalborg Jubilæums Akvavit  40%
Danmark / De Danske Spritfabrikker / 178 / 700 / 255 kr / 92 LGP
Inledande stillsamt stram klassiker med stora shotsegenskaper i sin finlemmade örtkryddighet och smått godiskittlandes lakritssötma. Kryddigheten växer snyggt och det händer mycket fint i det långa avslutet. Fungerar även briljant som ”en-sitta-och-smutta-på-snaps”.

Lysholm Linie Aquavit  41,4%
Danmark / Arcus Sweden / 59 / 700 / 279 kr / 92 LGP
Mycket elegant i sin sältade lakrits som ger en återblick till Konungen av Danmark pastillerna och mörkkryddiga aromatiskt och myntahintade örtiga utspel. Styv i den goda smakens ärende och fin även som aperitif.

Snälleröds Ekologiska Snapsar
Sverige / Snälleröds Destilleri / 184 / 5 fl á 50 / 130 kr / 93 LGP
Innehåller:

Mäskdrängens Akvavit 40%
Ren och snygg med kumminkryddad apelsin- och citrusfruktighet liksom en superbt balanserad anissötma. Elegant balanserad silkig kraft i texturen.

Jungfruns Brännvin 38%
Aromatiskt rik i kryddigheten med viss, väl placerad dill och lakritshint i den underliggande sötman. Elegant textur och välbalanserad kraft.

Brännmästarens Akvavit 40%
Sköna anisvindar som drar snyggt i sitt lakritsutspel samt kummin som lurar med underliggande pepparkaka i spelet. Mycket snyggt blommigt utspel i avslutet. En snaps som har ett visst släktskap med pastis. Fingerar således utmärkt som en ”barhäng-stänkare”.

Bokhållarens Akvavit 38%
Fin vaniljhintad citrusfruktighet med viol, lakrits och hallon i de söta vindarna. Kryddbettet är ytterst finlemmat och går på längd istället för explosivitet. Snapsgodis!

Herr Berntsons Besk 38%
Läckert stenig i sin citruszestfruktiga, aromatiska och beska kryddighet, som för övrigt är smått juicy sober i sitt bett. En mycket stilig besk med storartad längd.

Gammel Opland Aquavit  41,5%
Norge / Arcus Sweden / 70624 / 700 / 359 kr / 94 LGP
Processer med två års lagring i sherryfat har gett ett sällsynt vackert djup i denna akvavit. Karamelliserad körsbär med anissötma kanske inte låter direkt akvavit-aktigt, men örten finns där i form av lavendel och kryddbettet är utsökt rejält elegant. Ytterst tillfredställande!

Vill du läsa om fler snapsar av kvalité, se artikeln HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING