Hem NyheterNyhet WB Snart är det dags för Snusets dag!

Snart är det dags för Snusets dag!

av Livets Goda

Snusets dag lyftes ordentligt för första gången förra året och snusare från hela landet deltog i firandet. På Facebook och Instagram delade man med sig av sitt favoritsnus, tips om hur man ska snusa och hur man firade. Nu på lördag kommer Snusbolaget.se att uppdatera följare om hur dagen ligger till jämfört med andra kända dagar på Snusbolagets Instagram. Kan det bli Sveriges nya favoritdag?

Snusets dag, eller World Snus Day internationellt, firas den 24 oktober­.
-­ Den 24 oktober verkar vara väl dokumenterad som Snusets dag, säger Markus Lindblad, kommunikationschef på Snusbolaget. Vi har inte hittat ursprunget till varför, men det fungerar för oss. Det skadar inte att fira andra dagar också! Enligt Världshälsoorganisationen dör ungefär 7 miljoner människor varje år av rökrelaterade sjukdomar. Vi stoppar in en prilla den 24 oktober för att inspirera fler människor att välja liv och säkrare nikotin.

En höjdpunkt under dagen var givetvis korandet av vinnarna i den första upplagan någonsin av Snus-VM. Tävlingen bjöd in snusare i både Sverige och Norge att skicka in sitt bästa snus till Snusbolagets jury och fick stort genomslag. Över 140 snusare, eller stånkare som de också kallas, skickade in lössnus och portionssnus till juryn som bestod av Lars Olesen, Conny Andersson, Daniel “Pinhead” Carlsson, Sara Johansson och Bente Pegrell.

Henrik Karlsson blev vinnare i klassen ”Bästa portionssnus” och i ”Bästa lössnus” avgick Magnus Runnfors med segern. Tävlingen uppmärksammades av bland annat Aftonbladet och TV4.

Snusets dag lyftes ordentligt för första gången förra året och snusare från hela landet deltog i firandet. På Facebook och Instagram delade man med sig av sitt favoritsnus, tips om hur man ska snusa och hur man firade.

Även i år kommer Sveriges snusare att kunna dela med sig av sitt firande.
– Vi vill ha gärna ha hjälp med att sprida denna dag och samtidigt se hur Sveriges snusare firar, säger Johan Henriksson, ansvarig för sociala medier på Snusbolaget. Tagga gärna @snusbolaget i dina posts och storys med hashtagen #snusetsdag i sociala medier så att vi kan fira tillsammans!

– Den mångsidiga, smakfulla och eleganta användningen av snus ökar år för år. Snuset har varit en del av vår vardag och våra mest glädjefyllda stunder sedan början av 1800-talet då snuset blev mer populär än den dyrare tuggtobaken. Det är också därför vi stoppar in en prilla den 24 oktober och firar Snusets dag, säger Markus Lindblad.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING