Hem Nyheter Snusnetto ska bli störst i sverige på snus online

Snusnetto ska bli störst i sverige på snus online

av Livets Goda

Snus är en av de goda sakerna i livet och marknaden för snus har sedan tidigt 1800 tal varit en stor marknad, snuset har funnits till längre än man kan tänka sig och är idag nästan en nordisk tradition och har en gång i tiden använts av större delen av Europa. Snusnetto har tagit denna marknaden med storm och kommer fortsätta att göra det.

Vilka är Snusnetto?

Snusnetto är en snus e-handel och försäljningsplattform som ägs av Snusbolaget Norden AB. Snusnetto har visionen av att det ska gå snabbt och enkelt att få sitt färska snus och arbetar för att både matcha marknadens bästa priser medan de samtidigt tillhandahåller den bästa servicen. Paketering och leverans sker hos snusnetto med omsorg för miljö, samt är målet alltid att detta ska ske inom 24 timmar.

Snusnetto startade när de förvärvade tobak24 som sedan utvecklades till snusnetto 2019, då ägt av Sweden Snus Gross AB. Snusnetto gjorde stora framsteg genom deras marknadsföringsstrategier och blev snabbt en stor aktör på snusmarknaden och blev förvärvade av Snusbolaget Norden AB 2021-07-01.

Varför köper folk snus på nätet?

Snusare köper ofta snus och en anledning som många har till att inte köpa snus på nätet är att man ofta inser att man behöver köpa mer snus när man är inne på sista dosan av stocken, i det skedet så går man och köper en ny stock nästa gång man befinner sig i närheten av en butik.
Detta är en vanlig fallgrop för snusare, då en stock med general white, i butik kostar allt mellan 540 kr/stock på 7-eleven till 420 kr/stock på Lidl. Hade man istället köpt denna stock på Snusnetto så hade man betalat 408 kr/stock. Detta kan alltså spara upp till 132 kr/stock och för oss snusare som ändå snusar en del och köper man allt mellan 2-5 stockar i månaden blir det ganska snabbt mycket pengar. Man sparar alltså otroligt mycket pengar på att köpa snus online på Snusnetto jämfört med att gå till en butik och betala en hundralapp extra per stock.

Snusets historia

Snusets historia går hela vägen tillbaka till Christoffer Columbus tid och hans andra resa till amerika år 1497. Då upptäckte man att den infödda befolkningen andades in ett pulver av tobaksplantor, europeerna tog med sig detta tillbaka från amerika och det började användas av alla, till och med den franska drottningen Catherine de Medici blev rådd att använda tobaken för att bota hennes huvudvärk. Detta blev det så kallade lukt snuset som blev känt som en mirakelmedicin och spreds som löpeld genom Europa och höll i sig i flera hundra år.

I slutet på 1700 talet hade snuset och tobaken spridit sig så pass långt att vi i Sverige odlade tobak i runt 70 av våra städer. Luktsnuset användes fortfarande under denna tid men en innovation under tidigt 1800 tal förändrade svenskarnas snusvanor. Istället för luktsnus så blandade vi vatten och salt i tobaken för att sedan lägga det som en prilla under läppen, det var så “munsnuset” eller “läppsnuset” kom till. Många bönder som odlade tobak gjorde sitt eget snus och det växte även fram små snus fabrikanter på marknaden, alla hade sina egna lokala varianter.

Året 1822 var då snusets gudfader Jacob Fredrik Ljunglöf skapade snuset som kom att bli ETTAN som helt tog över snusmarknaden. Jacobs son Knut följde i sin faders fotspår och blev senare känd som snuskungen, snuskungen Knut raffinerade sin faders recept och gjorde det så pass populärt att det tog sig hela vägen till påven i rom Leo den trettonde.

En annan man som haft stort inflytande på snusmarknaden och kom att skapa det kända snusmärket General var J.A Boman, detta snus har vi i Sverige kunnat njuta av som ett av livets godas ting sedan 1850 och det är idag svenskarnas favorit.

Snus i framtiden

Man brukar ofta säga att framtiden är redan här, detsamma gäller med snus. Den nya trenden av att snusare väljer helt vitt snus i form av smaksatta nikotin portioner och framförallt märket Lyft snus har fått ett enormt lyft i antalet användare.

Unga människor föredrar lyft över vanligt snus och gillar de sötare smakerna. Detta snus innehåller även mer nikotin vilket kan vara en faktor som gör att folk väljer det istället. Framtidens snus marknadsförs som ett bättre alternativ och framstår som fräschare än snus med tobak, marknadsförings perspektiven är att du inte missfärgar tänder och att andedräkten blir fräsch. Men tobak i sig är inte dokumenterat skadligt utan det skadliga är nikotinet, vilket innebär att de egentligen tar bort det ofarliga i snus och lägger till mer av det skadliga.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING