Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Sockerfritt, växtbaserat, chokladdröm och en superhjälte – SIA Glass lanserar glassnyheter för alla

Sockerfritt, växtbaserat, chokladdröm och en superhjälte – SIA Glass lanserar glassnyheter för alla

av Livets Goda

En kvartett nyheter på glasskartan från SIA Glass, alla med specifika egenskaper – och en med superkrafter! ChokladKaka för chokladfans, NötKola utan tillsatt socker, SaltKaramell på svensk havre och Superhjälte Päron som blir en ny snäll kompis på årets glasskarta.
– I år har vi strävat efter att presentera en komplett glasskarta, alla ska med! säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass.

På glassfabriken i Slöinge görs glassen av svensk färsk grädde och med råvaror av högsta kvalitet, det är ingen nyhet. Men vad vore en ny glassäsong utan att glassfabriken lanserar nya glasspinnar, och i år har SIA Glass valt inte mindre än fyra nyheter på glasskartan.

Först ut är chokladälskarens dröm, ChokladKaka, med krämig chokladgräddglass, chokladsås, doppad i mjölkchoklad med krispiga kakbitar.
– Njutning är en av de stora glasstrenderna på senare tid, och det är verkligen vad den här nyheten handlar om, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

En annan nyhet full av njutning är NötKola, len gräddglass med kolasmak och kolasås, doppad i mjölkchoklad med rostade hasselnötter. Vad som gör den speciell är att den tar plats i SIA Glass sortiment Utan tillsatt socker, som blivit en succé sedan lanseringen för drygt ett år sedan.

– Vi har tagit fram en glasspinne utan tillsatt socker som inte kompromissar med smak och njutning och såklart med färsk grädde som gör den lika krämig som vår vanliga gräddglass.

En växtbaserad glasspinne, Ice Dream SaltKaramell gjord av svensk havre med slingor av salt kolasås, doppad i choklad med krisp är årets tredje nyhet på årets glasskarta.
– Det känns viktigt och bra att vi kan erbjuda ett växtbaserat alternativ som dessutom smakmässigt står i en klass för sig på marknaden, säger Dan Bengtsson.

Sist, men definitivt starkast, är nyheten Superhjälte Päron, med virvlar av len gräddglass med päron- och vaniljsmak som är doppad i mjölkchoklad.
– Barnens favorithjälte på glasskartan har fått en ny snäll superhjältesmak, det är något med päronsmaken som alla barn tycker om.

Men det finns ytterligare en nyhet från glassfabriken i Slöinge i år. SIA Glass inleder ett samarbete med The Astrid Lindgren Company, och lanserar i samband med det glasstruten Emil i Lönneberga, krämig gräddglass med blåbärssylt och blåbärsrippel, gjord av blåbär från den svenska skogen.
– Emil i Lönneberga kommer inledningsvis att säljas på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och på Junibacken i Stockholm, och den lanseras just i år i samband med första Emilbokens 60-årsjubileum, säger Dan Bengtsson.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING