Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang SodaStream lanserar premiumkategori med kolsyremaskinen ensō

SodaStream lanserar premiumkategori med kolsyremaskinen ensō

av Livets Goda

Exklusiv form möter unika funktioner i perfekt harmoni. SodaStream presenterar ensō, en kolsyremaskin i rostfritt stål designad av den välkände japanska formgivaren Naoto Fukusawa. Med ensō tar SodaStream steget in i premiumsegmentet med en maskin som kombinerar exklusiv form med unika funktioner, däribland Snap & Lock för enkel flaskisättning och det patenterade Quick Connect-systemet för bekväm cylindermontering.


En av de hetaste inredningstrenderna 2024 stavas japandi, en fusion av den tidlösa och svala skandinaviska stilen i möte med den japanska minimalismen. Funktionellt, neutralt och enkelt, där varje detalj är noga utvald för att komplettera helheten och ta en självklar plats i inredningen. För den internationellt erkända japanska designern och formgivaren Naoto Fukusawa är den visuella formen på designen lika viktig för de objekt han skapar som för hur dessa objekt förhåller sig till sin omgivning. För SodaStream har Fukusawa nu formgivit kolsyremaskinen ensō.

– För mig är design det som formar en sömlös relation mellan människa, objekt och miljö. Med ensō förenas nytta och skönhet i ett, där även skönhet är en funktion, säger Naoto Fukusawa, formgivare och designer av ensō.

Ensō erbjuder en sömlös användarupplevelse med funktioner som det unika Snap & Lock för snabb och enkel flaskisättning, det patenterade Quick Connect-systemet för bekväm cylindermontering och en löstagbar droppbricka i rostfritt stål för smidig rengöring. Till maskinen följer en diskmaskinssäker flaska med en avtagbar botten i rostfritt stål för enklare rengöring, samt en kork i rostfritt stål som matchar maskinen.

Med lanseringen kompletteras SodaStreams maskinsortiment med en ny premiumkategori.

– Ensō är en unik kolsyremaskin som med sin tidlösa design tar plats i hemmet och blir en riktig “statement piece”. Maskinen kombinerar det bästa av två världar, där exklusiv design möter marknadens bästa premiumfunktioner i ett sömlöst giftermål, säger Jörn Viefhus, VD på SodaStream Nordics.

Ensō lanseras i mitten av april 2024 hos utvalda återförsäljare och på sodastream.se till ett rekommenderat försäljningspris om 2190 kronor.

RELATERAD LÄSNING