Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang SodaStream lanserar Rockstar

SodaStream lanserar Rockstar

av Livets Goda

SodaStream lanserar den välkända energidrycken Rockstar, för alla som vill kunna smaksätta sitt bubbelvatten med god smak och lite mer energi. Rockstar kommer i två sockerfria varianter: Rockstar Original Zero och Rockstar Guava Zero.

Energidryck fortsätter att öka i popularitet i hela Norden, precis som sockerfria dryckesalternativ. Under 2023 ökade försäljningen av kategorin energidrycker i Sverige med nio procent, till 108 miljoner liter, medan sockerfria alternativ växte med tio procent till 86 miljoner liter.* Med lanseringen av Rockstar, varumärket som grundades i USA 2001 och sedan 2020 ägs av PepsiCo, tar SodaStream nu steget in på den växande energidryckesmarknaden för att kunna erbjuda sina kunder
ett gott och energifyllt smaksättningsalternativ.

– Nu är det äntligen dags för oss i Sverige att kunna bubbla och smaksätta vår egen energidryck hemma! Rockstar passar såväl rockstjärnor som vardagsstjärnor som vill få en extra kick av bubblande energi, vare sig man ska stå på scen, gamea med vänner eller prestera på träningen. Just energidryck som smaksättare har varit något som våra kunder efterfrågat, så vi  är väldigt glada över att nu kunna erbjuda två pigga alternativ, säger Mats Ajpe, marknadsdirektör på SodaStream Nordics.

Rockstar lanseras i två sockerfria smaker: Rockstar Original Zero och Rockstar Guava Zero. Båda varianterna innehåller tillsatser av koffein, B-vitamin och aminosyran taurin, för ökad energi. Precis som med SodaStreams övriga smaksättare blandas Rockstar enkelt hemma med fräscht kolsyrat vatten, där en flaska räcker till att smaksätta upp till nio liter dryck. Rockstar-flaskorna är, precis som samtliga 440 ml smakflaskor från Pepsico, gjorda av 100 % RPET**.

Genom att använda produkter från SodaStream bidrar du aktivt till att minska avfallet av engångsplast – alla hushåll med en SodaStream sparar upp till hundratals engångsflaskor. För att möjliggöra fler hållbara val är SodaStreams produkter kopplade till återvinningsappen Bower. Med Bower kan du enkelt återvinna dina SodaStream-förpackningar på vilken återvinningsstation som helst. Genom att skanna EAN-koden belönas du med poäng i appen eller kontanter.

Rockstar lanserades den första april 2024 hos utvalda återförsäljare och på sodastream.se till ett rekommenderat försäljningspris om 84,90 kronor.

*Euromonitor International, Country report, december 2023
** Exklusive kork och sleeve

RELATERAD LÄSNING