Söker du ännu mera variation i dina smakupplevelser?

Livets Goda 14 Aug, 2019
Övrigt Med start idag och vidare under hösten släpper Kafferosteriet Koppar med jämna mellanrum exceptionella kaffen som de noga valt ut och köpt in endast någon eller några säckar av. Dessa kaffen finns inte i någon prenumeration, då de volymer som köps in helt enkelt inte räcker åt alla. Vill man smaka, vänta in med att handla.

GÄSTSPEL: Honungslik sötma i mjuk och rund kopp från Costa Rica! 
- Med en mjuk och rund kropp, en honungslik sötma som påminner om romrussin och noter av sherry. Äntligen här, vår microlot från Costa Rica! När kaffebönorna torkas tillsammans med sitt fruktkött får vi en oslagbar sötma och det är denna som familjen Guardia vill lyfta fram i denna microlot från deras Hacienda Sonora, berättar teamet bakom Kafferosteriet Koppar och fortsätter. Vi är så glada över detta kaffe, för det var ju i Costa Rica tankarna på KOPPAR föddes. OBS! Först till kvarn gäller!

Pris: 119 kr (99 kr om du är prenumerant och anger det i kassan). Alltid fri frakt!
Premiärrostas idag!

Kaffet beställer du här >>

P.S. Finns även som bryggkaffe (klicka här) och som presskaffe (klicka här).


Vad gör detta kaffe från Costa Rica så speciellt?

Hacienda Sonoras gård är uppdelad i microlotter, små odlingsenheter. Olika bönsorter växer på olika lotter och varje lot processas för att driva fram det unika i just den lotten.

I Koppars kaffe är det arabicasorten caturra som bärtorkats, s.k. natural processed.

Läs mer om Hacienda Sonora här

Fredrik berättar

 

- Kafferosteriet Koppar startades efter att Julianna och jag kommit hem från vår resa till Costa Rica (bilden är därifrån), där vi för första gången drack nyrostat kaffe av superhög kvalitet och minst sagt fick en kick av detta.

Ekologisk produktion ligger oss otroligt varmt om hjärtat och i princip allt vi handlar på ICA, Coop och Willys här i Tyresö är ekologiskt. Därför var det självklart att 100% av KOPPAR, när vi startade bolaget, skulle vara ekologiskt. Verkligen helt självklart!

Tre år senare, så har vi kommit fram till att vi härigenom missar många av världens mest fantastiska kaffen. Det finns en massa länder, som inte har ett enda ekologiskt certifierat kaffe! Det är kaffen som kaffebonden lagt ner sin själ i, med 100% spårbarhet ner till till och med microlot-nivå, och där man inte skulle drömma om att bespruta ett milligram i onödan. Av olika skäl så är man inte ekologiskt certifierad. Det kan t.ex. alltså saknas vettiga kontrollorgan i landet, eller så har farmen eller bonden inte tillräckliga resurser för denna relativt stora omställning (som tar flera år att genomföra).

Vi har därför valt att revidera vår ekologiska policy till följande:

KOPPAR väljer alltid ekologiskt specialkaffe framför icke-ekologiskt. I de fall där vi väljer mellan två kaffen, blir det alltid ekologiskt som vinner. Om vi emellertid upptäcker ett exceptionellt kaffe, av exceptionellt hög kvalitet som är hållbart producerat men inte är ekologiskt certifierat, kan vi tänka oss att köpa in kaffet om:

Vi kan garantera att kaffet är rättvist och hållbart producerat.

Vi kan säkerställa 100% spårbarhet.

Vi vet varför kaffebonden inte är certifierad, till exempel bristande kontrollorgan i landet eller om bonden saknar resurser att certifiera sin gård.

Vi känner oss trygga i att det pris vi betalar ger mer än tillräckligt för bonden och hans medarbetare att leva på, och att man har råd att odla med minimala eller inga bekämpningsmedel.

Självklart kommer ingenting att förändras i våra prenumerationer. Har du anmält att du vill ha ekologiskt kaffe, så ska du få det!

Vi ser framför oss att vi kommer med lite instick utöver det ordinarie sortimentet. Magiska kaffen i begränsade upplagor, lite då och då framöver som saknar certifiering men där du alltså ändå kan vara trygg i att vi värderar och värnar om hållbarhet och kvalitet efter ovanstående principer.

/nyrostat är godast, Fredrik Gustafsson (grundare)


4 anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
12 Aug, 2019

Tjoget - en av världens 50 bästa barer för fjärde året i rad

Whisky och Bourbon För fjärde året i rad har Tjoget placerat sig på…
4 Oct, 2019
Artikelarkivet