Hem Vinvärlden Solnäs Päroncider – ett svenskt hantverk av högsta klass!

Solnäs Päroncider – ett svenskt hantverk av högsta klass!

av Livets Goda

Kiviks Musteri har producerat cider i mer än femtio år och familjeföretaget som existerat sedan slutet av 1800-talet har blivit något av fanbärare för potentialen som finns i äpplet och päronet, våra sannolikt främsta råvaror när det kommer till dryckesframställning i landet. Oavsett om det är must eller cider som buteljeras så är kvaliteten central – och det märks i nyheten Solnäs Gård Päron som lanserades den 1 juli.

Det är en mäktig odling, den utanför Fjelie och som går under namnet Solnäs Gård. Det är lätt att imponeras av de långa raderna av träd som bildar rader likt en vingård. Och är det just något vi på Livets Goda tror stenhårt på, något där Sverige faktiskt kan bidra och konkurrera med något unikt och i absolut världsklass, så är det äpplen och päron från Skåne, de som blir till högklassig cider. Som Solnäs Gårds Päroncider i årgång 2020!

Kiviks 2020 Solnäs Päroncider

Solnäs Gård handlar om päronsorter som skördas sent samt en mindre andel äpplen. Det är en oerhört finstämt aromatisk fruktighet som möter en i doften, päronen företrädesvis men även en diskret äpplighet samt en hint av citrusfrukter och blomstrande trädgård. Smaken har en diskret naturlig sötma som är återhållsam i sitt anslag och lindas dessutom in förnämligt av den fräscha syran och den läckra krämiga moussen. Avslutet är klingande rent i sin fruktighet och uppvisar även en hint tanniner och skalstramhet vilket får cidern att upplevas torrare.

92 p

Solnäs Gård Päroncider årgång 2020 har artikelnummer 36335 och en flaska (275 ml, 4%, 40 g/l) kostar 24 kronor. Cidern är en regional vara men kan beställas utan extra kostnad till din föredragna Systembolagsbutik.

Till Systembolaget & Solnäs Gård HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING