Sommarbål på Rémy Martin VSOP

Livets Goda 27 May, 2018
Whisky och Bourbon I artikeln här så finner ni inspiration till en bål som enkelt kan förberedas innan exempelvis ett par gäster anländer.

Cognac kan bara tillverkas på en plats på jorden, i departementet Charente runt staden Cognac i sydvästra Frankrike. Rémy Martin har sina rötter utanför staden Cognac sedan 1724. 

I Rémy Martin VSOP kommer 100 procent av druvorna från de främsta gårdarna i Grande och Petit Champagne. Efter dubbeldestillering i en traditionell pot still har destillatet lagrats mellan 4 år och uppåt på ekfat. Före buteljeringen har destillaten blandats och fått gifta sig samman på 20 år gamla fat av Limousine-ek. Den speciella slutlagringen tillför en rundare och mjukare karaktär.

Recept Sangria Remy Martin
9 cl Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish
9 cl Cointreau
36 cl Mjukt rött vin
6 cl Limejuice
12 cl Apelsinjuice
8 stänk av Angostura bitter
Jordgubbar och apelsin

Så gör du:
Häll alla ingredienser, inklusive is, i en kanna.
Garnera med färskskuren frukt.
Kyl i minst två timmar innan servering.
Servera i glas fyllda med is och garnera gärna med apelsin och jordgubbar.


Succé för Dilmah School of Tea i Stockholm – Sveriges största te-event någonsin

Övrigt Dilmahs världsberömda School of Tea gick av stapeln på Fotografiska…
19 Oct, 2018

Små partier ÖL 19 oktober 2018 – 13 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium En lansering med kul mix av nyheter. Bland favoriterna finns…
19 Oct, 2018

En chardonnay som är lojal mot såväl druva som ursprung

Vin Piemonte är nog för en lejonpart av vinkonsumenter synonymt med…
18 Oct, 2018

Mycket exklusiv upplaga av Hernö Blackcurrant när naturen får bestämma

Whisky och Bourbon Sommarens extrema väderförhållanden påverkar skörden av svarta vinbär som i…
17 Oct, 2018

Svensken Emil Hed imponerar med hållbara cocktails under globala World Class-mästerskapen

Whisky och Bourbon I måndags kväll förra veckan hölls den globala tävlingen för…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet