Sommarbål på Rémy Martin VSOP

Livets Goda 27 May, 2018
Whisky och Bourbon I artikeln här så finner ni inspiration till en bål som enkelt kan förberedas innan exempelvis ett par gäster anländer.

Cognac kan bara tillverkas på en plats på jorden, i departementet Charente runt staden Cognac i sydvästra Frankrike. Rémy Martin har sina rötter utanför staden Cognac sedan 1724. 

I Rémy Martin VSOP kommer 100 procent av druvorna från de främsta gårdarna i Grande och Petit Champagne. Efter dubbeldestillering i en traditionell pot still har destillatet lagrats mellan 4 år och uppåt på ekfat. Före buteljeringen har destillaten blandats och fått gifta sig samman på 20 år gamla fat av Limousine-ek. Den speciella slutlagringen tillför en rundare och mjukare karaktär.

Recept Sangria Remy Martin
9 cl Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish
9 cl Cointreau
36 cl Mjukt rött vin
6 cl Limejuice
12 cl Apelsinjuice
8 stänk av Angostura bitter
Jordgubbar och apelsin

Så gör du:
Häll alla ingredienser, inklusive is, i en kanna.
Garnera med färskskuren frukt.
Kyl i minst två timmar innan servering.
Servera i glas fyllda med is och garnera gärna med apelsin och jordgubbar.


Destilleriet i Åhus lanserar världens mest exklusiva akvavit

Whisky och Bourbon I endast några få unika exemplar lanseras nu Åhus Akvavit…
16 May, 2019

Folklig gastronomi på årets största grillfest

Mat och Restaurang 24-26 maj är det dags för den årliga Grillmässan. Sveriges…
13 May, 2019

Rökig single malt whisky från Old Pulteney lanseras på Systembolaget den 17:e maj

Whisky och Bourbon Old Pulteney Huddart är en helt unik rökig highland single…
13 May, 2019

Brocards Chardonnay - mycket vit Bourgogne för pengarna!

Vin Att följa ett vins utveckling är utan tvekan den största…
10 May, 2019

Toppklass år ut & år in!

Vin Ripasso, svenskens favorit under många år, har blivit något av…
10 May, 2019

Inspiration - Gyros kebab för finsmakaren

Mat och Restaurang Det lagas allt för lite kebab i de svenska köken…
10 May, 2019
Artikelarkivet