Sommarbål på Rémy Martin VSOP

Livets Goda 27 May, 2018
Whisky och Bourbon I artikeln här så finner ni inspiration till en bål som enkelt kan förberedas innan exempelvis ett par gäster anländer.

Cognac kan bara tillverkas på en plats på jorden, i departementet Charente runt staden Cognac i sydvästra Frankrike. Rémy Martin har sina rötter utanför staden Cognac sedan 1724. 

I Rémy Martin VSOP kommer 100 procent av druvorna från de främsta gårdarna i Grande och Petit Champagne. Efter dubbeldestillering i en traditionell pot still har destillatet lagrats mellan 4 år och uppåt på ekfat. Före buteljeringen har destillaten blandats och fått gifta sig samman på 20 år gamla fat av Limousine-ek. Den speciella slutlagringen tillför en rundare och mjukare karaktär.

Recept Sangria Remy Martin
9 cl Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish
9 cl Cointreau
36 cl Mjukt rött vin
6 cl Limejuice
12 cl Apelsinjuice
8 stänk av Angostura bitter
Jordgubbar och apelsin

Så gör du:
Häll alla ingredienser, inklusive is, i en kanna.
Garnera med färskskuren frukt.
Kyl i minst två timmar innan servering.
Servera i glas fyllda med is och garnera gärna med apelsin och jordgubbar.


Exklusiv lansering av Westhofener Riesling den 1:a februari

Vin Den 1:a februari lanserar Moestue Grape Selections återigen Westhofener Riesling…
21 Jan, 2019

The Wine & Spirits Collective förvärvar ChampagneHuset

Vin The Wine & Spirits Collective, förvärvar ChampagneHuset, och stärker härmed…
21 Jan, 2019

Ny Single Malt från Aberlour lanseras i Sverige

Whisky och Bourbon En spännande nyhet från Aberlour landar i mars i Sverige…
17 Jan, 2019
Artikelarkivet