Sommarbål på Rémy Martin VSOP

Livets Goda 27 May, 2018
Whisky och Bourbon I artikeln här så finner ni inspiration till en bål som enkelt kan förberedas innan exempelvis ett par gäster anländer.

Cognac kan bara tillverkas på en plats på jorden, i departementet Charente runt staden Cognac i sydvästra Frankrike. Rémy Martin har sina rötter utanför staden Cognac sedan 1724. 

I Rémy Martin VSOP kommer 100 procent av druvorna från de främsta gårdarna i Grande och Petit Champagne. Efter dubbeldestillering i en traditionell pot still har destillatet lagrats mellan 4 år och uppåt på ekfat. Före buteljeringen har destillaten blandats och fått gifta sig samman på 20 år gamla fat av Limousine-ek. Den speciella slutlagringen tillför en rundare och mjukare karaktär.

Recept Sangria Remy Martin
9 cl Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish
9 cl Cointreau
36 cl Mjukt rött vin
6 cl Limejuice
12 cl Apelsinjuice
8 stänk av Angostura bitter
Jordgubbar och apelsin

Så gör du:
Häll alla ingredienser, inklusive is, i en kanna.
Garnera med färskskuren frukt.
Kyl i minst två timmar innan servering.
Servera i glas fyllda med is och garnera gärna med apelsin och jordgubbar.


Nu lanseras den i Sverige - Louis Roederer Cristal 2008

Vin Efter tio års omsorgsfull lagring har VinUnic nu glädjen att…
16 Aug, 2018

Alkoholfri bärs – mer populärt än någonsin

Whisky och Bourbon Allt fler svenskar dricker alkoholfri öl och under den varma…
15 Aug, 2018

Bank Hotel

Mat och Restaurang Nu öppnar Stureplansgruppen sitt nya boutiquehotell – Bank Hotel. Hotellet…
15 Aug, 2018

Frida Ronge blir ambassadör för hållbart fiske

Mat och Restaurang Genom den internationella organisationen MSC, Marine Stewardship Council blir Frida…
14 Aug, 2018

Nils Oscar Kellerbier är topp tio i världen

Whisky och Bourbon Nils Oscar Bryggeri och spannmålsföretaget Warbro Kvarn har sedan i…
13 Aug, 2018

Portia Roble - Omfångsrikt vin med med skönt kompspel och finurliga soloslingor

Vin Portia Roble är producerat av Bodegas Portia, som är det…
10 Aug, 2018
Artikelarkivet