Sommarens fräschaste sallad

Livets Goda 13 Jun, 2019
Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis en förklaring men också andra goda ting, som att grönsakerna oftast har huvudrollen på tallriken och kött mer är ett tillbehör. Två hängivna matkreatörer som lagar vegetarisk mat med modern twist är Green Kitchen Stories. I samarbete med varumärket Zeta har de tagit fram sommarens fräschaste sallad.

Sallad är bästa sommarmaten, lätt och fräscht, och vill man ha en matigare upplevelse är det bara att komplettera med gryner, grova grönsaker, baljväxter eller nötter. Precis så jobbar David Frenkiel och Luise Vindahl, duon som ligger bakom det framgångsrika konceptet Green Kitchen Stories. Här har de, i samarbete med varumärket Zeta, experimenterat med en av de senaste nyheterna - ett torrt, risliknande korn gjort på baljväxter.

-Vi tycker att det är ett perfekt alternativ till vitt ris, men mer smakrikt och med härligt tuggmotstånd. Dessutom är det fiberrikt och går snabbt att tillaga, säger David Frenkiel.

Ett bra alternativ till ris
Så många som 7 av 10 svenskar äter för lite fibrer enligt en av de stora matvaneundersökningarna i Sverige.* Zetas nyhet med risformad pasta av baljväxter innehåller åtta gånger så mycket fibrer som vanligt vitt ris. En bra sak och något som, utöver smak och breda användningsområden, säkert bidrog till att produkten fick pris som ”Årets innovation” på matmässan Sial i Paris 2018.

I nuläget finns tre olika varianter: med kikärtor, med röda linser & gröna ärtor eller med röda linser, kikärtor & gröna ärtor. Alla passar i såväl varm som kall matlagning, kan ersätta vanligt ris på tallriken men fungerar också utmärkt som matig bas i olika salladsrätter. I Green Kitchen Stories recept används kikärtsvarianten, men samtliga sorter passar. Tänk bara på att koka produkten i rikligt med vatten och att skölja ordentligt både före och efter kokning för att få bort stärkelsen. I Green Kitchen Stories recept på sommarsallad används Zeta Halloumi. Sedan tidigare finns recept med andra ostar ur Zetas sortiment, som feta och mozzarella. Du hittar Green Kitchen Stories recept på zeta.nu.

*Riksmaten 2010, www.livsmedelsverket.se


Nyhet - Barceló Imperial Onyx

Whisky och Bourbon Nu lanseras Barceló Imperial Onyx på den svenska marknaden. En…
23 Aug, 2019

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två

Mat och Restaurang I dag har finalisterna fått information om den andra tävlingsuppgiften…
23 Aug, 2019

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019
Artikelarkivet