Sommarens fräschaste sallad

Livets Goda 13 Jun, 2019
Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis en förklaring men också andra goda ting, som att grönsakerna oftast har huvudrollen på tallriken och kött mer är ett tillbehör. Två hängivna matkreatörer som lagar vegetarisk mat med modern twist är Green Kitchen Stories. I samarbete med varumärket Zeta har de tagit fram sommarens fräschaste sallad.

Sallad är bästa sommarmaten, lätt och fräscht, och vill man ha en matigare upplevelse är det bara att komplettera med gryner, grova grönsaker, baljväxter eller nötter. Precis så jobbar David Frenkiel och Luise Vindahl, duon som ligger bakom det framgångsrika konceptet Green Kitchen Stories. Här har de, i samarbete med varumärket Zeta, experimenterat med en av de senaste nyheterna - ett torrt, risliknande korn gjort på baljväxter.

-Vi tycker att det är ett perfekt alternativ till vitt ris, men mer smakrikt och med härligt tuggmotstånd. Dessutom är det fiberrikt och går snabbt att tillaga, säger David Frenkiel.

Ett bra alternativ till ris
Så många som 7 av 10 svenskar äter för lite fibrer enligt en av de stora matvaneundersökningarna i Sverige.* Zetas nyhet med risformad pasta av baljväxter innehåller åtta gånger så mycket fibrer som vanligt vitt ris. En bra sak och något som, utöver smak och breda användningsområden, säkert bidrog till att produkten fick pris som ”Årets innovation” på matmässan Sial i Paris 2018.

I nuläget finns tre olika varianter: med kikärtor, med röda linser & gröna ärtor eller med röda linser, kikärtor & gröna ärtor. Alla passar i såväl varm som kall matlagning, kan ersätta vanligt ris på tallriken men fungerar också utmärkt som matig bas i olika salladsrätter. I Green Kitchen Stories recept används kikärtsvarianten, men samtliga sorter passar. Tänk bara på att koka produkten i rikligt med vatten och att skölja ordentligt både före och efter kokning för att få bort stärkelsen. I Green Kitchen Stories recept på sommarsallad används Zeta Halloumi. Sedan tidigare finns recept med andra ostar ur Zetas sortiment, som feta och mozzarella. Du hittar Green Kitchen Stories recept på zeta.nu.

*Riksmaten 2010, www.livsmedelsverket.se


Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet