Hem NyheterVinnyhet Sommarfavoriten C’era una volta Lambrusco tillbaka med ny årgång

Sommarfavoriten C’era una volta Lambrusco tillbaka med ny årgång

av Livets Goda

C’era una volta Lambrusco har för många blivit en återkommande sommarfavorit. Den 7 juni lanseras den nya årgången 2023 i cirka 230 butiker. Inköpt volym är 14.400 flaskor.

Det lätt mousserande ljusa röda vinet har en frisk syra och är torrt och fräscht. Det passar perfekt till charkuterier som salami och torkad skinka, till pizza eller som en trevlig aperitif. Servera vinet svalt, 8–10 grader.

Mats Abrahamsson, senior brand manager på Moestue & Cask beskriver vinet så här:
“Det är ett mycket ljust rött och lätt mousserande vin. Smaken är lätt, torr, frisk och mycket fruktig. Både doft och smak har en elegant ton av ljusa röda körsbär, jordgubbar, hallon och röda vinbär samt en lätt örtig ton.”

C’era una volta betyder ”det var en gång”.

Vinet är producerat av 100% lambrusco di sorbara. De krossade druvorna genomgår en kort kallmaceration innan en långsam jäsning sker vid låg temperatur. Vinet är tillverkat med charmat metoden vilket ger vinet dess mousserande egenskap. Vinet bör konsumeras ungt, inom 18–24 månader.

Lambrusco brukar delas upp i runt åtta olika druvsorter (fast man talar ibland om så många som 60) och totalt finns det drygt 10.800 hektar med olika lambrusco-varianter planterade i Italien, cirka 70 procent hittas i Emilia Romagna.

Cantina Fratelli Carafoli är en familjeägd vinproducent och grundades 1919. Man är specialiserad på vinifiering och produktion av lambrusco. Producenten är baserad i Ravarino, 6 kilometer från Sorbara i Modena-provinsen i regionen Emilia Romagna. Man har idag 20 hektar med huvudsakligen lambrusco di sorbara. Familjeföretaget drivs idag av tredje generationen Carafoli: Carlo, Paolo, Mario och Matteo.

C’era una volta Lambrusco di Sorbara DOP 2023
Nr 95124 · Flaska · 750 ml · 11,5% · Pris: 159 kr · Säljstart 7/6 · Antal: 14.400 flaskor

RELATERAD LÄSNING