Sommarinspiration: Grillbuffé och 2014 Zenato Ripassa Superiore

Livets Goda 13 Jul, 2018
Mat och Restaurang När sommarens intågande är på plats så grillas det konstant i de svenska stugorna och knappt hinner kolen svalna innan det är dags för nästa grillning. En lika tacksam som god upplevelse är grillbuffén, där man tar vad som finns tillgängligt i skafferiet, kylen och frysen och smäller ihop till en stor sharefood-dukning av grillat gott och blandat. Smakerna blir av varierande sort och till dessa tillfällen är det passande med ett vin som klarar av mycket, utan att vika ner sig eller för den delen ta över - Zenato Ripassa Superiore är ett sådant vin.

Grillbuffé:

Ingredienser: Ja precis vad som önskas! Servera allt från högrevsburgare med smakrik ost, fläsksida, till bättre chorizo, het salsa på trädgårdens egna tomater och så vidare, låt fantasin eller skafferiet sätta gränsen! …ja ni hör själva, det är gott om smaker men som detta vin hanterar mästerligt utan att någon komponent tar över showen. 

Drycken till: 2014 Zenato Ripassa Superiore
(NR 12324, 199 KR, 750 ML) 90 LGP
En värdig uppföljare till 2013. Skillnaderna är där och det som gör att 2014 sticker ut är dess finstämdhet; elegans. Den initiala känslan som möter en är det av ett vin med begynnande komplexitet, transparenta körsbärstoner, lätt rökig stenkrossmineralitet och en charmerande lavendelnyans. I bakgrunden diskreta toner av apelsinzest, mandelmassa och tobak. Urläckert!  Smaken då? Jodå, upplevelsen från doften följer med i gomkänslan där vinet uppvisar fint djup, smeksam frukt, skön apelsinläskande syra och fräschhet, mycket tack vare en uppbackande tanninstruktur. Den lilla sötman på sex gram sitter där den ska och adderar till vinets charm men får det aldrig att bli kladdigt. När ripasso smakar som denna så är det vansinnigt enkelt att älska och ta till sig.

Vinet hittar ni på Systembolaget här >>


Nu lanseras den i Sverige - Louis Roederer Cristal 2008

Vin Efter tio års omsorgsfull lagring har VinUnic nu glädjen att…
16 Aug, 2018

Alkoholfri bärs – mer populärt än någonsin

Whisky och Bourbon Allt fler svenskar dricker alkoholfri öl och under den varma…
15 Aug, 2018

Bank Hotel

Mat och Restaurang Nu öppnar Stureplansgruppen sitt nya boutiquehotell – Bank Hotel. Hotellet…
15 Aug, 2018

Frida Ronge blir ambassadör för hållbart fiske

Mat och Restaurang Genom den internationella organisationen MSC, Marine Stewardship Council blir Frida…
14 Aug, 2018

Nils Oscar Kellerbier är topp tio i världen

Whisky och Bourbon Nils Oscar Bryggeri och spannmålsföretaget Warbro Kvarn har sedan i…
13 Aug, 2018

Portia Roble - Omfångsrikt vin med med skönt kompspel och finurliga soloslingor

Vin Portia Roble är producerat av Bodegas Portia, som är det…
10 Aug, 2018
Artikelarkivet