Sommarinspiration: Rosor på innanlår och slaktarens pinot noir

Livets Goda 12 Jul, 2018
Vin Livets Godas Vinet & Maten redaktion har återigen slagit rot vid spisen och skapat några nya mat- och dryckeskombinationer som vi vill inspirera och förgylla er sommar med. I denna matchning har vi gjort rosor på innanlår, pepparrotskräm och friterad tunt strimlad potatis, vilket passar slaktarens pinot som fisken i vattnet - The Butcher Pinot Noir 2016. Enjoy!

Rosor på innanlår, pepparrotskräm och friterad tunt strimlad potatis
(4 personer)

Ingredienser:

8 skivor tunt skuren nötinnanlår
3-4 fasta potatisar
1 bit parmesan
Pepparrotskräm
Tryffelolja

Så gör du:

Riv potatisen mycket fint och fritera i rapsolja till den får en fin färg. Låt rinna av på en bit papper. Börja sedan med att lägga en skiva kött på ett fat/tallrik och släng några flingor salt över och fördela ut lite pepparrotskräm. Forma en ros och pressa krämen uppåt så att den syns. Droppa över 3-4 droppar tryffelolja. Toppa med friterade potatisstrimlor och riv sedan parmesan över. Upprepa ovan tills du har så mycket rosor du behöver.

 

Drycken till: 2016 The Butcher Pinot Noir 
(NR 70521, 159 KR, 750 ML), 91 LGP
Förförisk första sniff där det bjudes på jordgubbar, blommighet, ett snyggt hanterande av eken och så naturligtvis körsbären. Ett stänk läder, undervegetation och en jordig mineralitet. I gommen en skön rondör men även livlig, uppbackande syra som ger vinet den nödvändiga ryggraden. Körsbären tar över mer i smaken även om de mosade jordgubbarna finns med. Kryddiga nyanser, tät känsla, ett par bittermandeldroppar, stjälkighet, svag malört och en nyans av multna löv. Kvardröjande, mineraliskt kryddig eftersmak. En strålande härligt saftig pinot!

Till maten: 
Vinet transformeras till en silkigare skepnad i matchningen, med en läcker kryddighet och lång svansföring. The Butchers körsbärsfruktighet omsluter lusfyllt carpaccion såväl sältan från parmesanen som hettan från pepparroten och knyter ihop svansen till en elegant och finstämd kombination!

Vinet finner ni på Systembolaget här >>


Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet