Lammgryta med smak av Indien
(4 personer)
Ingredienser: 1 kg lammbitar 1 msk garam masala 2 tsk hackad ingefära 300 g spenat 1 chili, fint hackad 1 liter kycklingbuljong 1-2 msk balsamico 2 dl gröna linser Ris för 4 personer En näve färsk koriander, hackad |
GRYTAN SERVERING |
Drycken till: 2016 Crozes-Hermitage Les Meysonniers
(NR 74136, 179 KR, 750 ML), 91 LGP
Öppnar närapå upp som en redig kalifornisk, rik syrah med ett mörkmurrigt fruktbett med pepparkrydda, lagerblad och lätt jordighet i den mineraliska grunden. Sen hittar vinet snabbt in i sina mer ursprungstypiska stigar, det mineraliska övergår till en mer stenig karaktär, en syrlig fräschör tar tag i frukten med en ungdomlig livlighet, där jordgubbar, körsbär, björnbär och rönnbär visar upp sig snyggt och stolt och får dessutom förstärkning av animaliska inslag liksom en diskret rostad ton och en lakritssötad tobak som knackar på innan det långa och fruktintensiva avslutet tar vid.
Till maten:
Vinets ungdomliga och mörka körsbärsfrukt piggar här upp mötet och skjuter in fräschör i den tornado av smaker som grytan bjuder på och framkallar ett lustfullt möte mellan Frankrike och Indien som kommer tillfredsställa mat- och vinälskaren i dig!
Vinet finner ni på Systembolaget här >>