Strozzapreti, svampkräm med tryffel och parmesan
(4 personer)
Ingredienser: 400 gr Zeta Strozzapreti I burk (130 gr) Zeta svampkräm med tryffel 1 kruka färsk basilika Parmesan Olivolja av god kvalité Salt & peppar Färskt lantbröd |
PASTA Koka pastan enligt anvisning tills al dente och slå av vattnet i ett durkslag. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen och blanda ut med svampkrämen och ¾-delar av basilikan. SERVERING: |
Drycken till: 2015 Langhe Nebbiolo
(NR 73663, 149 KR, 750 ML), 88 LGP
Initialt aningen blygsamt men efterhand i glaset börjar det bjuda till. I gommen ett vin med visst djup och intensitet i frukten som dessutom backas upp av druvans typiska tanninstruktur. Blommigheten i doften ändrar till violpastill i smaken men körsbären och nyponen går igen från samtidigt som det tillkommer en läderton och ett drag som bäst beskrivs som stenkällare. Eftersmaken är lätt körsbärssyrlig och saftig i sin finish.
Till maten:
Pasta med örter och murriga smaker från jorden, kombinerat med en god nebbiolo från italienska landsbygden, kan det gå fel? Svaret är lika uppenbart som svaren på frågeställningarna; går kossorna i hagen? Trivs fisken i vattnet? Har fåglar vingar? Blir vi blöta i vatten? Har hundar fyra ben? Matchningen är ”steady as a rock”, njutfull och som du kostnadseffektivt, enkelt kan servera i mängder till hungriga, och törstiga gäster…
Vinet finner ni på Systembolaget här >>