Hem Vinvärlden Sommarkakan: Yoghurtpanna cotta med kakkross

Sommarkakan: Yoghurtpanna cotta med kakkross

av Livets Goda

Fyra personer 2 gelatinblad 2,5 dl grädde 1 vaniljstång 3 msk honung 1 dl turkisk yoghurt 4 havrekakor Färska bär Lägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Koka upp grädden och skrapa ner vanilkärnorna i den, tillsätt honungen. Krama ur gelatinet och rör ner det i gräddblandningen så att det smälter. Rör ner yoghurten. Häll smeten i fyra små glas och låt dem stelna i kylen i minst två timmar. Tag ut dem och smula havrekakorna över, toppa med färska bär. Drycken till: Lenz Moser Trockenbeerenauslese NEUSIEDLERSEE / ÖSTERRIKE / LENZ MOSER / NR12920/ 145 KR Kittlande honungs- och saffranstoner i det här intensivt söta vinet möter den lena vaniljsötman från pannacottan och havrekakorna perfekt. Fräsch syra piggar upp och lirar med bär och friskhet från yoghurt.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING