8 kycklingklubbor (välj gärna majskyckling som har betydligt mer smak) 6 msk honung 2 msk sesamolja 2 msk soja 1 dl rostade sesamfrön Sätt ugnen på 175 grader. Torka av kycklingklubborna noga. Micra honungen och vispa ihop den med sesamolja och soja. Vänd runt kycklingklubborna i marinaden och lägg dem på en bakplåtspappersklädd ungsplåt. Stek dem gyllenbruna och ös dem med marinaden då och då. När de närmar sig 70 grader i innertemperatur, stör du över sesamfröna och låter dem gå klart. Drycken till: Paracombe Shiraz ADELAIDE HILLS / AUSTRALIEN / PARACOMBE PREMIUM WINES / NR 75993 / 145 KR Kraftfull med fin fruktsötma och kryddighet som matchar de intensiva smakerna från honung och sesamfrön. Eftersmak av viol och lakrits som förstärks av honungssötman.
Sommarreceptet: Honungs- & sesamgrillade kycklingklubbor
662
Förra artikeln