Hem Vinvärlden Sommarreceptet: Honungsbakad fläsksida

Sommarreceptet: Honungsbakad fläsksida

av Livets Goda

1 kg rimmad fläsksida 1 dl honung svartpeppar Sätt ugnen på 100 grader. Skär bort svålen på fläsksidan och baka den sedan i ugnen i sex timmar. Tag ut den och snitta fettsvålen i ett fint rutmönster. Bred över honungen och krydda med svartpeppar. Sätt ugnen på maxtemperatur med grillelementet på. Grilla sedan fläsksidan till ovansidan är knaprig och gyllenbrun. Ös med honungen under tiden. Låt den svalna något och skär i skivor. Serveras med fördel till en fräsch sallad. Drycken till: Tim Adams The Fergus CLARE VALLEY / AUSTRALIEN / TIM ADAMS WINES / NR 87293 / 149 KR Generös fruktighet och fin struktur som förstärks av sötman i maten. Kryddig, lång eftersmak med härliga kaffe- och tobakstoner. En riktig matchocombo att njuta av med nära vänner. Ingenting för första daten, du blir garanterat flottig i ansiktet och får härligt blåa tänder..

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING