Hem Vinvärlden Sommarreceptet: Lök- och pankorullade vingar med avokadodip

Sommarreceptet: Lök- och pankorullade vingar med avokadodip

av Livets Goda

Fyra personer Vingar: 12 Mowitzvingar (finns att köpa i 5-kilospåsar via Johan i Hallens webbutik 3 dl rapsolja 1 påse BBQ Rub Allround 1 dl rostad lök 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) Sätt ugnen på 250 grader med grillelementet på. Gnid in vingarna i rapsoljan. Mortla bbq-kryddan, den rostade löken och pankoströbrödet och vänd vingarna i blandningen. Sprid ut vingarna på en plåt och grilla dem i ugnen. Vänd dem då och då och testa att skära i en efter en kvart. När de är genomstekta tar du ut dem och låter dem svalna något. Avokadodip: 2 avokador 1 lime 50 g koriander 1 msk chiliflakes 300 g philadelphiaost 3 msk rapsolja salt och peppar Gröp ur avokadoköttet ner i en mixer. Pressa över limejuicen och tillsätt koriander, chiliflakes, färskost och olja. Mixa allt till en jämn röra och smaka av med salt och peppar. Drycken till: Seghesio Sonoma Zinfandel SONOMA / USA / SEGHESIO FAMILY VINEYARDS / NR 22562 / 179 KR Ljuvlig, massiv bärbomb med läcker fatstruktur och härliga after eighttoner. Avokado och koriander är inga vinvänner men inlindade i krämig och syrlig färskost funkar det finfint till det maffiga vinet.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING