Fyra personer 2 dl kokt quinoa (gärna i flera färger) 1 broccolihuvud 1 ask gula cocktailtomater (cirka 100 g) 100 g skogschampinjoner 1 citron 4 msk jungfruolivolja salt och peppar 1 ask färsk krasse 1 knippe vårlök 2 avokador 200 g handskalade räkor 1 citron Lägg upp quinoan på ett fat. Dela broccolin i buketter, koka hastigt i saltat vatten och spola dem sedan i iskallt vatten. Dela tomaterna. Pressa citronerna i en skål och kvarta ner champinjonerna och häll över olivolja, salt och peppar. Vänd runt ordentligt. Lägg alla grönsaker över quinoan, klipp över krasse och strimla vårlöken fint innan du tillsätter även den. Skiva avokado som du lägger på innan du toppar med räkorna och några skivor citron. Krassekräm: 1 ask färsk krasse 1 krm chiliflakes 200 g färskost (t ex philadelphiaost) 2 msk rapsolja salt och peppar Mixa alla ingredienser fint och servera till salladen. Surdegskrutonger: 1 surdegsbaguette 30 g smör flingsalt Sätt ugnen på 250 grader. Skiva baguetten så tunt du kan, det är en fördel om den är ett par dagar gammal. Bred smör på och smula flingsalt över. Rosta skivorna i ugnen tills de blir gyllenbruna. Passa under tiden för det går fort. Tag ut och låt svalna. Bryt fina bitar över salladen. Drycken till: Masieri Bianco 2009 SOAVE / ITALIEN / ANGIOLINO MAULE / NR / 149 KR Räkor och avokado är riktiga vinfiender men det här naturlig framställda vinet har med sin långa skalmaceration ett bett som gör det till ett perfekt sällskap. Honungstoner samsas med läckert citrusbett, en utsökt blommighet och en mineraldoft som skvallrar om terroir. Läckert!
821