Fyra personer 2 Mowitzbröstfiléer 4 färska salsicciakorvar salt och peppar Sätt ugnen på 125 grader. Torka av filéerna och snitta upp dem på längden. Snitta upp korvarna och ta ur innehållet. Stuffa sedan kycklingfilérena med korvfyllningen och bind lite snöre om så den inte läcker ut. Gnid in filéerna i salt och peppar och lägg dem på en plåt som du skjutsar in i ugnen. När innertemperaturen är drygt 60 grader sätter du på grillelementet i ugnen och temperaturen på max. Tag ut filéerna när de är vackert gyllenbruna och närmar sig 70 grader. Låt dem vila innan du skär upp dem. Primörsallad: 200 g färska haricots verts 100 g mangoldskott 100 g gula cocktailtomater 100 g ärtskott 1 knippe små morötter Putsa bönorna och snoppa dem i båda ändar. Koka upp saltat vatten och blanchera dem i en halv minut, spola dem sedan i iskallt vatten. Spola även mangoldskotten i kallvattnet. Dela tomaterna och blanda allt med ärtskotten. Tvätta morötterna och hyvla ner strimlor i salladen med en potatisskalare eller osthyvel. Vinaigrette: 3 msk hallonvinäger 1 dl rapsolja 2 msk dijonsenap 1 nypa socker salt och peppar Häll alla ingredienser i en burk och skaka så hårt du kan. Vänd runt salladen i vinaigretten. Servering: Skär kycklingbrösten i centimetertjocka skivor (tag bort snöret först), blanda alla grönsaker med vinaigretten och servera på vackert fat. Drycken till: Three Trees Métairie Brugens LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANKRIKE / DOMAINE DE MAJAS / NR 71111 / 129 KR Djup jordig doft med vildhallon och mörka plommon i detta naturligt framställda vin är urgott till den smakrika kycklingrätten. Pepprig eftersmak som minner om massor av terroir.
827