Fyra personer Anka: 1 anka (cirka 2 – 2,5 kg) 1 dl farinsocker 1 dl soja 1 dl rapsolja Sätt ugnen på 175 grader. Putsa ankan och torka av den runt om samt inuti. Lägg den i en stor ugnsform. Mixa farinsocker, soja och rapsolja med en stavmixer. Pensla ankan noggrant runt om och inuti med glazen. Stek ankan i ugnen och pensla den då och då. När inntertemperaturen är 60 grader tar du ut den och låter den vila en stund. Nudelsallad: 1 paket vermicellinudlar 1 morot 100 g sockerärtor 4 vårlökar 4 msk Sweet Chili Sauce Ginger 2 msk sesamolja 2 msk fisksås Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Dra långa strimlor av moroten med en potatisskalare. Strimla sockerärtorna och vårlöken så fint du kan på längden. Lägg ner nudlarna och grönsakerna i vattnet och häll av det direkt. Blanda sweet chilisåsen, sesamoljan och fisksåsen och vänd ner det i nudelsalladen. Servering: 4 vaktelägg Koka vakteläggen i cirka 3 minuter. Spola dem i kallvatten, skala och dela dem. Tranchera ankan och lägg tillbaka köttet på benen. Lägg upp på ett stort fat och fördela nudelsalladen runt om. Toppa med vakteläggen. Drycken till: Pinot Blanc Berghemim ALSACE / FRANKRIKE / DOMAINE MARCEL DEISS / NR 75997 / 149 KR Mogen, gul frukt och härlig mineralitet i kombination med liten restsötma gör vinet till ett underbart sällskap till den smakrika ankrätten.
999