Hem Mat & Restaurang Sommarsallad med oxfilé, grillad majskolv, lagrad parmesan och chenin blanc

Sommarsallad med oxfilé, grillad majskolv, lagrad parmesan och chenin blanc

av Livets Goda

Nu är sommaren här och vi vill både grilla hemma med vänner och ta med till stranden eller på picknicken. Den här rätten funkar till alla tillfällen eftersom den går att avnjuta både varm och kall. Här är thaibasilikan och fänkålen avgörande för smakbilden till denna underbara chenin blanc så se till att du har dom redo. Oxfilén går givetvis att byta ut till annat nötkött eller varför inte kyckling? Kör efter hjärtat men här kommer våra riktlinjer för en fantastisk rätt med en riktigt läcker vinkombination.

Ingredienser – 4 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin

Anima Chenin Blanc 2018 från Avondale

Avondale / Sydafrika / Paarl / 179 kr / Nr 2049 / 91p
Här är vinstockarna upp till 30 år gamla och skördeuttaget är lågt när man vill bjuda på hög fruktkoncentration från chenin blanc-druvorna, vilket verkligen känns i årgång 2018. Vi samsas med vit tropisk frukt i en läcker kombination mot toffee, tonkaböna och apelsin. Fin syra i avslutet. Massor med vin och charm för pengarna från en producent som alltid känns intressant. Druvorna landar i amfora efter jäsningen vilket gör att vinet andas och är transparent i sin rikedom. Ett samtida vin.

Kombinationen:
Det finns många utsökta smakbryggor i den här rätten som gör att maten och vinet lyfter varandra. Viktigt är anisaromerna i fänkålen och thaibasilikan som direkt bjuder in vinet och vi får en trio vi bara älskar. Majsen ger oss sötma och struktur och den lagrade parmesanen upplevs som en självklarhet till vinet. Våga pressa lime över köttet och addera lite sallad i samma tugga och skölj ner med Anima så kommer att skratta högt över den läckra upplevelsen.

Vinet finner man på Systembolaget HÄR >>

Avondale Wine

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING